Diverse

Mintim cam de 4 ori pe zi

Publicat: 07 apr. 2010

Cea mai des intalnita minciuna este ‘scuze, n-am avut semnal la telefon’. In medie, aceasta minciuna este folosita de patru ori pe zi si de circa 1.500 pe an, arata un sondaj recent.

Aproape unul din sase barbati recunoaste ca in general minciunile sunt adresate sotiei sau prietenei, lor revenindu-le, in medie, cate o portie zilnica de doua minciuni, dupa cum scrie publicatia The Telegraph, citata de ziare.com.

Minciuna legata de telefon si de lipsa semnalului este favorita a una din patru persoane, care in momentul apelului apasa butonul „ignore” al telefonului. Dupa cum arata sondajul OnePoll, realizat pe 4.300 de voluntari din Marea Britanie, una din trei persoane minte in legatura cu greutatea, iar un sfert dintre cei chestionati isi mint partenerul ca arata bine intr-o costumatie, desi gandesc exact contrariul.

Peste 40% dintre femei mint in legatura cu costul real al hainelor achizitionate, iar 30% mint in legatura cu cata bautura au consumat. Trei sferturi dintre respondenti sunt de parere ca femeile stiu cel mai bine sa minta. De altfel, doar 46% dintre femei au fost prinse asupra faptului, situatie in care se regasesc 58% dintre barbati. ‘Nu am bani la mine’, este a doua minciuna ca frecventa, urmata de ‘Totul e in regula, sunt bine’, ‘Arati foarte bine’ si ‘Ma bucur sa te vad’.

Tehnologia moderna ne ofera noi modalitati de a ne ‘scoate camasa’, printre replicile nou intrate in uz fiind si ‘Nu am primit mailul’, ‘Serverul era cazut’, sau ‘Mi-a murit bateria’. In medie, barbatii spun cate cinci minciuni pe zi, in timp ce femeile se limiteaza la trei.loading...

Adauga un comentariu