Sport

MINUNAT! Romania va juca finala Campionatului European Under-19 la rugby

Publicat: 29 oct. 2015
1

Echipa României va juca finala Campionatului European de rugby Under-19, din Portugalia, contra Spaniei, dupa ce a învins echipa tarii gazda cu scorul de 15-12 (8-9), în semifinale.

„Stejareii” au transat soarta meciului pe final de pe Stadionul Jamor din Lisabona, dupa ce au fost condusi la pauza. Echipa noastra a deschis rapid scorul, dupa doar trei minute, gratie unui eseu reusit de pilierul Ciprian Lucaci. Lusitanii au redus din diferenta prin Abecasis (lovitura de pedeapsa), dar Ionel Melinte (min. 23) a refacut diferenta de pe tabela, tot din lovitura de penalitate (3-8). Portugalia a întors scorul pâna la pauza, în urma a doua penalitati transformate de acelasi Abecasis, iar scorul dupa prima repriza era de 9-8.

România a încercat sa revina pe tabela, dar cei care au marcat au fost tot lusitanii, printr-o noua lovitura pedeapsa a lui Abecasis (51), scorul devenind 12-8. Finalul a fost dramatic, „stejareii” reusind eseul decisiv în min. 72, prin Adrian Motoc, iar Melinte a transformat, stabilind scorul final, 15-12. În cealalta semifinala, Spania a dispus de Rusia cu scorul de 30-7. Finala dintre România si Spania va avea loc sâmbata, de la 19:00 (ora României), pe Stadionul National Jamor din Lisabona, în joc fiind si calificarea la World Rugby U20 Championship.

Tags:
Adauga un comentariu