Stiri si curiozitati

Minunea de la Schitul Sfanta ANA: „Numai Dumnezeu stie ce va fi…”

Publicat: 15 ian. 2015
3

O adevarata minune s-a petrecut in aprilie in fata ochilor calugarilor si pelerinilor care vin la Schitul Sfanta Ana din Muntele Athos – o candela mare ce se afla in fata Usilor Imparatesti din Biserica schitului s-a miscat continuu in forma de cruce din dimineata zilei de 12 aprilie, scrie agionoros.ru.

Aceasta i-a facut pe monahii schitului sa-si inteteasca rugaciunile pentru oameni, intrucat, potrivit traditiei, daca aceasta candela se misca in zile de sarbatoare ea prevesteste evenimente fericite, iar daca se misca in zile lucratoare, cum a fost cea de 12 aprilie, este un semn al venirii unor mari nenorociri si incercari.

Vezi si Fenomen MIRACULOS intr-o biserica din Marea Britanie

Monahii de la Schitul „Sfanta Ana” nu considera insa ca trebuie facute astfel de presupuneri in legatura cu minunea vazuta la biserica lor, indemnand oamenii la rugaciune. „Numai Dumnezeu stie ce se va intampla. Nu trebuie sa facem presupuneri si sa cadem in deznadejde, ci sa ne rugam”, a spus unul din calugarii schitului.

Vezi si Minunea traita de mii de oameni ce au venit intr-un loc sfant

Prima data, miscarea candelei, inexplicabila din punct de vedere al legilor fizicii, a durat timp de 30 de ore, iar a doua oara s-a intamplat sambata seara /13 aprilie/, timp de doua ore.

Candela se afla in fata Sfintei Mahrame a Domnului, icoana nefacuta de mana a Sfintei Fete a lui Hristos /gr. Mandilion/, dupa cum precizeaza site-ul in limba rusa cu informatii din Sfantul Munte.

Schitul se afla pe teritoriul Manastirii Marea Lavra, cea dintai asezare chinoviala din Athos.
Adauga un comentariu