Evenimente culturale

Minunile lumii moderne – Templul din Taj Mahal

Publicat: 10 ian. 2014
Templul Taj Mahal este cel mai grandios monument – mormant de arhitectura din India si a fost construit de imparatul mogul Khurram, supranumit Shah Jahan, in memoria celei de-a doua sotii Mumtaz Mahal.Constructia edificiului a inceput in anul 1631, imediat dupa moartea sotiei imparatului, si a durat 22 de ani. 
 
Taj Mahalul a fost construit cu materiale aduse din intreaga Indie dar si din alte zone ale Asiei, materiale ce au fost transportate cu ajutorul a 1000 de elefanti. De asemenea, se spune ca a fost nevoie de peste 20.000 de oameni pentru a finaliza faimosul monument ornamentat cu turcoaza din Tibet, agate din Yemen, Safire din Ceylon, ametiste din Persia, coral din Arabia, jad din China, malachit din Rusia si perle din Oceanul Indian.
 
In anul 1983, Taj Mahalul a devenit parte a patrimoniului UNESCO, fiind unul dintre cele mai vizitate si faimoase monumente din lume. Situat in Agra, edificiul este vizitat anual de numerosi turisti din lumea intreaga si este recunoscut ca fiind simbolul dragostei eterne.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit