Stiri si curiozitati

Mioara Roman: «Petre a uitat de mine pentru ca nu-l lasa nevasta sa ma sune»

Publicat: 14 dec. 2018
3

Au trecut 11 ani de cand Petre Roman (72 de ani) si-a luat adio de la Mioara Roman, dar razboiul dintre femeile din viata lui inca e de actualitate. Fosta sotie se plange ca Silvia Chifiriuc nu-l lasa pe Petre Roman nici macar sa o sune.

Au fost casatoriti 34 de ani, timp in care au impartit si bune, si rele. Alaturi de Mioara Roman (78 de ani), Petre Roman a cunoscut ascensiunea politica. Ea l-a impins sa intre in partid, l-a ajutat din punct de vedere financiar si tot despre ea s-a spus ca era sotia care guverna din umbra. Astfel ca divortul de cel pe care l-a iubit ca pe ochii din cap a traumatizat-o. Nici acum nu poate trece peste faptul ca a fost parasita pentru mai tanara cantareata Silvia Chifiriuc (46 de ani), care i-a devenit nevasta in 2009. Imediat ce s-a recasatorit, fostul premier s-a racit de familia lui, iar gurile rele spun ca Silvia a contribuit la asta.

”Petre nu ma mai cauta. Silvia Chifiriuc nu-l lasa nici macar sa ma sune! Nici cu fetele noastre nu se afla in relatii apropiate”, ne-a marturisit Mioara zilele trecute. Este bolnava si are nevoie de alinare. ”Ma simt obosita, am racit. Mi-au adus fetele medicamente, dar in rest sunt singura. Acum, m-am mutat si locuiesc pe Sos. Chitilei intr-un apartament al unui prieten de-al Oanei. Platesc o chirie modica”, povesteste fosta sotie a lui Petre Roman.

Cu banii nu se descurca mai deloc, astfel ca a ajuns sa-si plateasca avocatul, care se ocupa de procesul cu Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), in meditatii. ”Cezar este un avocat tanar, de 34 de ani, care a ales sa ma reprezinte pro bono. In schimb, mi-a cerut sa-l invat araba”.

Mioara Roman se judeca cu RA-APPS inca din martie 2009 pentru chiria vilei din Primvarii in care a locuit 25 de ani. Petre Roman a primit-o in noiembrie 1990 cand a devenit premier. De atunci si pana in 2015 cand instanta a decis evacuarea, Mioara si fiica ei, Catinca, nu au mai vrut sa plece. In toti anii au platit o chirie lunara de 37 $, respectiv 85 $, dupa care taxa a fost calculata la valoarea din piata. Doar pentru perioada martie-august 2008, datoriile  erau de 33.648 € si penalitati de 6.000 €. Regia le cerea magistratilor sa-i oblige pe chiriasi la plata lor, sa li se rezilieze contractul de inchiriere si sa fie dati afara. Tergiversarea procesului prin mai multe chichite avocatesti a amanat o decizie in acest caz, iar familia Roman a acumulat datorii uriase, care in prezent se ridica la mai bine de jumatate de milion de euro.

In plus, vila de la Sinaia a Mioarei se afla sub sechestru. Si inca se mai lupta cu statul! Nu are de unde sa achite o asemenea suma, iar pe numele ei nu mai apare nimic. Doar pensia, de 3.200 de lei. 

Adauga un comentariu