Cancan ultimă oră

Mirabela Dauer, declarații despre problemele de sănătate: „Mi-a spus că am un cancer foarte agresiv, ca mi-a scos rinichiul, 52 de ganglioni, dar că s-a extins şi la vezică”

Publicat: 12 nov. 2020

În ianuarie 2018, în urma unui control de rutină, Mirabela Dauer descoperea că are cancer. Medicii au fost nevoiți să o bage de urgență în operație și să-i extirpe un rinichi. Tratamentul însă, a fost o surpriză pentru artistă pentru că nu a fost nevoită să facă chimioterapie.

Mirabela Dauer a vrut să facă lumină în ceea ce privește starea ei de sănătate pentru ca oamenii să nu mai facă tot felul de speculații. În urmă cu doi ani, în urm aunui banal control, medicul care se o îngrijește de atâția ani de sănătatea artistei, a descoperit că Mirabela are cancer. Nu a mai fost timp de nicio explicație, ci trebuia acționat imediat.

„După operaţie, doctorul a venit la mine şi mi-a spus direct, aşa cum îmi place mie. Mi-a spus că am un cancer foarte agresiv, ca mi-a scos rinichiul, 52 de ganglioni, dar că s-a extins şi la vezică”, a povestit Mirabela Dauer, la o emisiune tv.

Mirabela Dauer: „Doctorul mi-a propus un altfel de tratament, nu chimioterapie”

Surpriza a venit abia după ce operația a fost făcută. Medicul i-a propus să nu facă chimioterapie, ci un alt tip de tratament, care până în acest moment s-a dovedit a fi eficient.

„Telenovela mea continuă de atunci în fiecare lună. De doi ani îmi bagă direct în vezică vaccinul BCG (un vaccin împotriva tuberculozei). Mă simt relativ rău două zile după aceea, fac un pic de febră, ceea ce lumea spune că e bine. În plus la trei luni fac o citoscopie. De un an, nu mai scoate nimic la această citoscopie. Mai am un singur vaccin de facut. Cu ajutorul prietenilor mei din Germania, care mi-au făcut rost mereu de aceste fiole și cărora le mulțumesc mereu, sunt bine acum. Mulțumesc lui Dumnezeu!”

Cum a aflat artista că are cancer

În 2018 înainte de a plecat într-un turneu în SUA, Mirabela Dauer și-a făcut un control de rutină. În urma analizelor efectuate artista a aflat că suferă de această boală nemiloasă.

„Eram bine, nu mă durea nimic, însă am simțit că trebuie să-mi fac analizele. Doctorul meu mi-a spus că dacă tot am hotărât asta, să-mi facă și un CT, pentru ca nu-mi mai făcusem de un an și jumătate. Atunci s-a văzut ce era de văzut. Dumnezeu a vrut să mai trăiesc. Nu știu ce se întampla cu mine dacă plecam în America”, a dezvaluit Mirabela Dauer la acel moment.

Adauga un comentariu