Actualitate

Miracol la Iasi! Timp de noua ani a suferit de infertilitate! Cand isi pierduse speranta, a nascut GEMENI, in ani diferiti! Sunt doar sase cazuri, la 15 ani!

Publicat: 26 iun. 2019
1

@ Un caz medical deosebit s-a inregistrat la Iasi @ Medicii ieseni au facut un miracol @ O mama a nascut gemeni in trei ani diferiti @ In Iasi au fost inregistrate doar sase cazuri de acest gen, in ultimii 15 ani 

O ieseanca a primit cel mai mare dar cu ajutorul medicilor de la Clinica "OminiClinic". Pacienta care s-a luptat cu infertilitatea timp de mai multi ani a efectuat fertilizarea in vitro si a abtinut in cadrul clinicii mai sus mentionate sase blastochisti (n.r.- embrioni de calitate de ziua cinci).

Medicii au transferat un embrion din care a rezultat un copil de sex masculin perfect sanatos. La decizia parintilor, dar si a medicilor, ceilalti embrioni au fost vitrificati (n.r.- inghetati) si stocati in siguranta in banca de celule si embrioni a clinicii.

Ulterior, dupa trei ani de la nasterea primului copil, familia a dorit sa mai aiba un copil si atunci, din lotul de embrioni stocati, s-a devitrificat (n.r. – dezghetat) inca un embrion care a fost transferat dupa o pregatire speciala a uterului. In urma acestor proceduri a rezultat o fetita.

Recent, cuplul a revenit la clinica pentru a efectua o a treia incercare cu embrionii din lotul ramas stocat. Mare le-a fost fericirea cand au aflat ca si cea de-a treia incercare a avut succes.

"Spectaculos este faptul ca acesti trei frati, chiar daca au o diferenta intre ei de mai multi ani, sunt gemeni, fiind conceputi in acelasi timp. Avantajul parintilor este ca stocarea le-a permis sa nu mai efectueze proceduri complete de fertilizare in vitro, ci doar dezghetare si transfer si, de asemenea, chiar daca varsta femeii a avansat, calitatea genetica a embrionilor s-a pastrat conform varstei mamei din momentul efectuarii primei proceduri", spune dr. Adrian Bors, Medic Specialist ObstetricaGinecologie Supraspecializare in tratarea infertilitatii si Medicina Reproductiva la clinica "OminiClinic" Iasi.
Acesta mai adauga faptul ca toate studiile confirma faptul pastrarii calitatii embrionilor timp indelungat dupa vitrificare, iar rata complicatiilor din timpul sarcinii si dupa nastere nu este mai mare decat la sarcinile obtinute spontan. In Iasi, in ultimii 15 ani, exista doar sase cazuri de acest gen, iar in tara, cifra depaseste cateva zeci de situatii similare.

Sunt necesare o serie de investigatii

Fertilizarea in vitro presupune o tehnica de reproducere asistata in care fertilizarea are loc in afara organismului matern. Este vorba despre un tratament hormonal pentru a stimula ovarele sa matureze mai multe ovule si, ulterior, recoltarea acestora prin procedeul de punctie. Ovulele sunt fertilizate in laborator cu sperma, iar embrionii sunt cultivati in incubator. Dupa cateva zile, cei mai buni embrioni sunt transferati in uter pentru a se implanta.

Vezi si: Incredibil! Sute de cupluri au calcat pragul acestui medic! Pacientii cred ca face miracole! "Avem si tratamente gratuite" FOTO

Legislatia nationala si internationala reglementeaza foarte precis conditiile de congelare si stocare, investigatiile necesare, documentarea, modul de identificare, monitorizare si utilizare a embrionilor. Bancile de embrioni trebuie sa fie acreditate pentru aceasta activitate si sa respecte standardele solicitate.

Legislatia româneasca este corelata cu cea europeana, iar acreditarile centrelor pot fi verificate online prin accesarea Compendiului european. Perioada maxima de stocare nu este impusa prin legislatie, dar poate fi stabilita la nivelul fiecarui centru, pe baza rezultatelor, datelor stiintifice si standardelor de bune practici. Inaintea unei proceduri de fertilizare in vitro sunt necesare o serie de investigatii, pentru a putea trata orice afectiune care creste riscurile sau reduce sansele de succes. Se face o evaluare completa a stilului de viata si astfel se pot ajuta cuplurile cu probleme de fertilitate sa aiba o viata mai sanatoasa.

Adauga un comentariu