National

Mircea Badea, după moartea lui Florin Condurăţeanu: „Sunt în stare de şoc. Nu l-am perceput niciodată ca fiind muritor”

Publicat: 28 iun. 2021
Mircea Badea în costum își prezintă emisiunea
Mircea Radu Badea este un om de televiziune român. Este realizatorul emisiunii În gura presei, la postul de televiziune Antena 3. A jucat de asemenea ca actor în câteva filme și a avut o activitate publicistică la Jurnalul Național. Este un critic constant al puterii politice din România.

Celebrul jurnalist Florin Condurăţeanu a murit luni, 28 iunie. La auzul acestei vești, Mircea Badea s-a arătat șocat, pentru că îl percepea nemuritor.

Florin Condurăţeanu s-a stins din viață în urma unui stop cardio-respirator. Tristul anunț a făcut de Mihai Gâdea la Antena 3. De asemenea, Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei”, a ales să își exprime regretul cu privire la moartea maestrului.

„Eu sunt în stare de şoc. Am intrat în casă, am dat drumul la televizor și am citit burtiera acum. Acum douăsprezece minute am aflat și practic mi-a căzut capul.

Eu îl percepeam pe Țuțu (n.r Florin Condurăţeanu) ca nefiind om nemuritor. Era exact cum a spus și Adrian Ursu, era un iubitor de oameni de cuvinte, inclusiv de țară. Era cel mai mare iubitor pe care l-am cunoscut. Poate că de asta la un moment dat inima sa nu a rezistat. Cât de mare poate fi?

Mircea Badea, după moartea lui Florin Condurăţeanu: „Avea atâtea caracteristici unice aparte, era cu totul şi cu totul altceva”

Mircea Badea a spus că Florin Condurăţeanu a fost un mare intelectual și nu l-a perceput niciodată ca fiind muritor. „Avea atâtea caracteristici unice aparte, era cu totul şi cu totul altceva”, a adăugat jurnalistul.

„Eu am vorbit cred, în urmă 10 zile cu el. Am cerut un sfat pentru că era foarte priceput, e un fel de a spune, acum că sunt în stare de şoc. Am cerut un sfat medical pentru a salva pe cineva. Florin Condurățeanu a fost un mare intelectual şi nu l-am perceput niciodată ca fiind muritor. Avea atâtea caracteristici unice aparte, era cu totul şi cu totul altceva. Era un spectacol”, a spus Mircea Badea la Sinteza Zilei.

Mihai Gâdea: „Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurățeanu”

Mihai Gâdea a spus la Antena 3 că Florin Condurățeanu este cunoscut de marele public pentru modul în care și-a exercitat profesia: impecabil. Potrivit realizatorului emisiunii „Sinteza Zilei”, celebrul jurnalist și-a iubit țara și mai mult decât atât, a iubit pe cei care locuiesc în această țară.

”Îmi este foarte greu să vă anunț ceea ce urmează. Colegul și prietenul nostru, unul dintre cei mai minunați oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurățeanu, a încetat din viață. De-a lungul timpului, prin natura lucrurilor, prin natura meseriei mele, am cunoscut foarte mulți oameni. Am lucrat cu foarte mulți oameni. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurățeanu. În urmă cu puțin timp am aflat că scumpul nostru coleg și prieten a intrat în șoc cardio-respirator și cu toții am sperat ca Florin Condurățeanu, așa cum a învins întotdeauna în profesie, în viață, să învingă și în această seară, dar bătălia aceasta iată nu a câștigat-o. Ceea ce a câștigat a fost însă bătălia cu întreaga viață.

Ne aflăm la finalul unui drum al unui om de un talent, de o generozitate, de o bunătate cum nu știu câți alți oameni l-ar putea concura vreodată. Florin Condurățeanu este cunoscut de marele public pentru modul în care și-a exercitat profesia. Și-a exercitat-o impecabil. A fost alături de cei mai iubiți români și a reușit să le spună poveștile. A reușit să meargă în domeniul sanitar, de exemplu, cu un talent și cu o vocație rar întâlnită. Florin Condurățeanu, mai mult decât orice, și-a iubit țara, a iubit pe cei care locuiesc în această țară. A luptat mereu pentru marile valori, atunci când acestea erau nedreptățite”, a declarat Mihai Gâdea.

Comentarii
Adauga un comentariu