National

Mircea Diaconu, declarat incompatibil. Se asteapta demisia din functia de ministru

Publicat: 19 iun. 2012
1
Inalta Curte de Casatie si Justitie a pastrat decizia data de ANI, declarandu-l incompatibil pe Mircea Diaconu, ministrul Culturii, intrucat a fost senator si director al Teatrului Nottara. Decizia ICCJ este definitiva si irevocabila. Acesta nu va mai putea detine functii publice timp de trei ani. 
Astfel, Diaconu va trebui sa demisioneze din Guvernul condus de Victor Ponta. Mircea Diaconu pierde si fotoliul din Senat.
In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala din Integritate a constatat ca Mircea Diaconu este in incompatibilitate din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa calitatea de parlamentar acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului „C.I. Nottara” din Capitala.
Instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins ca nefondata, in 16 septembrie 2011, contestatia lui Mircea Diaconu fata de decizia ANI, senatorul liberal anuntand ca face recurs la instanta suprema. La scurt timp insa, a sustinut ca renunta si va retrage recursul. Decizia finala a venit in 4 mai, cand a precizat ca isi mentine recursul de la ICCJ si ca nu se retrage din Senat.
Tot in 2011, inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au sesizat Parchetul privind un posibil conflict de interese si acestia au declansat in ianuarie anul acesta urmarirea penala. Plangerea initiala a ANI avea in vedere strict promovarea Dianei Lupescu, sotia lui Diaconu, in functia de director artistic, insa procurorii ANI au extins cercetarea la contractele pe care directorul Teatrului Nottara, Mircea Diaconu, le-a semnat cu sotia sa. Procurorii au sustinut ca „au obtinut mai multe elemente de fapt care servesc la constatarea existentei infractiunii pentru care s-a inceput urmarirea penala, dar si a existentei altor infractiuni de conflict de interese”.
Astazi, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat in procesul in care Mircea Diaconu a depus plangere impotriva raportului Agentiei Nationale de Integritate si au decis ca acesta este in incompatibilitate.
Comentarii
  • Da’ pe la antn si (i)realitatea tv mai poate manca r.a.h.a..t? Parvenit comunist de ultima speta! Astia s-au ajuns in functie de cate ore au leorbait pe la televiziunile vuvuzea si dupa cantitateta de r.a.h.a.t. halita acolo. Iaca, acum regurgiteaza! La Dinamo Jilava cu ei si cu mentorii lor!

Adauga un comentariu