National

Mircea Diaconu, dupa retinerea lui Horia Georgescu: Copilul teribil al MCV-ului

Publicat: 16 mart. 2015
1

Europarlamentarul Mircea Diaconu a vorbit despre retinerea presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, despre care a spus ca este „copilul teribil al MCV-ului”.

„‘Copilul teribil al MCV-ului’, ca sa spun asa. In clipa asta poti sa te intrebi cu toate argumentele: acel MCV sau mecanismul lui de evaluare si de elaborare oare mai e real si necesar in clipa in care a produs ce-a produs?

La Bruxelles cu siguranta se va discuta lucrul acesta, e imposibil sa nu se discute”, a spus fostul ministru al Culturii.

Citeste si ANI cere RETRAGEREA mandatului de europarlamentar al lui MIRCEA DIACONU

Referitor la retinerea de luni a lui Horia Georgescu, Mircea Diaconu a subliniat ca este doar o procedura pentru moment a anchetatorilor, aratand ca acestia „stiu ce e acolo”.

„Senzatia mea este ca, desi au trenat foarte multa vreme si au stagnat foarte multa vreme aceste povesti, e bine ca incep sa fie citite corect”, a mai precizat Mircea Diaconu.

Acesta a precizat ca nu a facut un caz public de faptul ca a avut doua dosare instrumentate de ANI.

„Nu sunt o victima a acestui domn neaparat, sau poate sunt, dar ar fi jenant din partea mea sa ma plang de lucrul acesta sau sa am acum vreo satisfactie personala in acest moment, insa imi doresc foarte mult ca niste oameni care au facut rau intregii natiuni, nu numai mie, sa ajunga la locul lor sau sa fie opriti, pentru ca pareau de neoprit, cel putin pana azi dimineata”, a mai spus europarlamentarul.

Nu in ultimul rand, fostul ministru al Culturii a precizat ca se teme ca „multi dintre cei care nu ne plac si nu ne iubesc vor zice: ‘Vedeti c-am avut dreptate?'”.

Citeste si Legatura intre razboiul Iohannis-ANI si Mircea Diaconu

Europarlamentarul Mircea Diaconu a fost achitat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe 28 noiembrie 2014, in dosarul in care era acuzat de conflict de interese.

In raportul intocmit de inspectorii ANI se arata ca, in calitate de director al Teatrului Nottara, Mircea Diaconu a participat, in 2007, la negocierea contractului de drepturi de autor pentru sotia sa, Diana Lupescu, in baza caruia aceasta a obtinut in mod direct un folos material.

De asemenea, Mircea Diaconu a participat la negocierea contractelor pentru punerea in scena a trei spectacole in care sotia sa indeplinea mai multe functii (regizor, scenograf sau actor). La trimiterea in judecata procurorii au sustinut ca, prin cele patru contracte acordate de Mircea Diaconu sotiei sale, aceasta a realizat un folos material de 29.112 lei.

Pe de alta parte, Mircea Diaconu asteapta verdictul Inaltei Curti si in procesul deschis dupa ce Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat ca s-ar fi aflat in incompatibilitate in perioada in care a detinut simultan un mandat de senator si pe cel de director al unui teatru de stat, Teatrul Nottara.

Citeste si Mircea Diaconu a fost ales vicepresedinte al Comisiei de cultura din Parlamentul European

Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), a fost retinut pentru 24 de ore, intr-un dosar de coruptie care vizeaza activitatea sa la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. El este acuzat de 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, prejudiciul in acest caz ridicandu-se la 75 de milioane de euro.

Acesta a fost audiat, luni, de catre procurorii anticoruptie. Dupa mai bine de sase ore, acesta a fost urcat, in catuse, in masina politiei si dus in arestul central.

Adauga un comentariu