National

Mircea Diaconu, la un pas de un conflict violent: Nu scapam nebatut

Publicat: 16 oct. 2016
1

Europarlamentarul Mircea Diaconu a fost la un pas de un conflict violent, dupa ce a incercat sa atraga atentia unei persoane care a aruncat o hartie pe geam.

„A aruncat cineva dintr-o masina luxoasa o hartie. Am luat-o de pe jos, m-am dus la geam la masina, avea geamul deschis si i-am zis: Nu va suparati, v-a cazut ceva. S-a intors, au coborat trei oameni din masina aia, sa ma faca praf. Norocul meu a fost ca nu am fost foarte vioi si am plecat repede de acolo. Am intins-o. Va spun foarte sincer. Nu scapam nebatut. Pana la urma, si in Occident este chestia asta, daca faci o porcarie vizibila, cineva iti face semn sau suna undeva daca-ti scurge ulei de la masina, patezi asfaltul, tot felul de lucruri de tipul acesta, care la noi pare absolut o chestie fireasca, naturala. De aici trebuie inceput, cu noi cu toti, de la minimul de obraz si atunci civismul de contact trebuie sa functioneze”, a povestit Mircea Diaconu intr-o emisiune TV.

Europarlamentarul a facut, cu aceasta ocazie si un apel la adresa romanilor.  

„Indemn pe toata lumea in situatii de tipul acesta sa se comporte ca niste cetateni, sa atraga atentia aceluia, o data, de doua ori, de zece ori si poate ca il schimbi”, a adaugat europarlamentarul.

Adauga un comentariu