National

Mircea Diaconu: Sa ma retrag, invins de ANI, mi se pare stupid

Publicat: 01 aug. 2012
1
Senatorul PNL Mircea Diaconu, declarat incompatibil de ANI, spune, in continuare, ca nu este vinovat de nimic si ca se va lupta pentru a-si pastra mandatul de parlamentar. „Am vrut si eu sa fac ceva bine pentru natia asta, poate ca a fost prostia mea„, spune Mircea Diaconu.
„Ma enerveaza ca pare ca sunt vinovat de ceva si ma irita ingrozitor chestia asta. Nu sunt vinovat de nimic, niciodata, si am incercat sa traiesc chiar onest in tara asta. Si nu de azi, de ieri, dintotdeauna. Si am trait in vazul publicului toata viata mea, nu am aparut de ieri, sa nu stie nimeni nimic despre mine. N-am facut nimic rau, niciodata”, a declarat Mircea Diaconu intr-un interviu acordat Ziare.com.
„Sa ma retrag, parca speriat sau invins de ANI, mi se pare de-a dreptul stupid. O sa continui, mai am doua cai de atac, o sa le fac si pe astea. Cred, in continuare, ca nu ma poate sanctiona cu nimic ANI. Este un abuz, fara dubiu, asupra mea”, a completat senatorul PNL.
Mircea Diaconu spune ca are de gand sa candideze pentru un nou mandat de parlamentar, insa nu mai vrea sa ocupe niciodata vreo alta functie administrativa, dupa experienta avuta ca ministru al Culturii. 
„Nu mai vreau sa am nicio functie administrativa in veci. De reprezentare e altceva, sunt oamenii de acolo, din orasul meu, ca asa am ajuns senator, au venit oamenii de la mine din oras si m-au rugat, chemat, invitat, ma simt dator fata de ei. Daca puterea Basescu, cu ANI cu tot si cu monicile lor cu tot, ma vor lasa sa fac acest lucru. Daca nu, ma duc la pescuit. Mi-e infinit mai simplu”, s-a destainuit Diaconu, potrivit ziare.com.
Intrebat daca nu s-a saturat de politica, Diaconu a raspuns ca peste tot este la fel, chiar si in teatru.
„Nu numai lumea politica este oribila, peste tot e la fel. Porcarii mi s-au facut si in meseria mea, ingrozitoare si de neimaginat, din partea unor oameni de la care nu ma asteptam niciodata, porcarii, porcarii. Mizele sunt mai mici pe acolo, dar metodele sunt absolut aceleasi, nu e nimic nou”, a spus Mircea Diaconu.
Fostul ministru considera ca s-a dorit sa fie eliminat din politica, intrucat este „un factor de opinie si o persoana de luat in seama”. Ca atare, el are opinii ferme in ce priveste revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni.
„Reintoarcerea lui Basescu este jalnica, este penibila situatia, joaca un fel de triumf de proasta calitate, parca ar fi un clovn. El a fost umilit de vot si se face ca e triumfator, este absolut mizerabil, jalnic. Daca as putea, as inchide lumina peste el, sa stea doi ani acolo, sa nu mai stie nimeni nici macar ca exista. Sa stea doi ani acolo, daca asta-i scopul vietii lui. Mai mult decat penibil”, a concluzionat senatorul PNL.
Mircea Diaconu a fost ministru al Culturii in perioada mai-iunie 2012, el demisionand dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat verdictul de incompatibilitate dat ANI. Conform acestuia, Diaconu nu mai poate ocupa functii publice timp de trei ani, pentru ca in perioada 2008-2011, a ocupat in acelasi timp functia de director al Teatrului Nottara si pe cea de senator. In sesiunea din toamna, plenul Senatului va decide daca Diaconu isi va putea pastra si mandatul de parlamentar. 
Adauga un comentariu