National

Mircea Diaconu si-a dat demisia

Publicat: 19 iun. 2012
1

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti ca Mircea Diaconu, ministru al Culturii, este incompatibil, deoarece a detinut simultan functiile de senator si director al Teatrului Nottara.

ICCJ a respins recursul declarat de Mircea Diaconu si a mentinut o decizie asemanatoare luata de Curtea de Apel Bucuresti.

Decizia este definitiva, iar Mircea Diaconu va avea interdictia de a ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani, care se calculeaza incepand cu data de 19 iunie. Acesta si-a dat demisia ieri seara.

Pe 19 septembrie 2011, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins contestatia formulata de senatorul PNL Mircea Diaconu impotriva raportului de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate prin care s-a stabilit ca parlamentarul s-a aflat in stare de incompatibilitate.

In ianuarie 2011, ANI a constatat ca Mircea Diaconu a incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, incepand cu data de 19 decembrie 2008, a exercitat simultan functia de senator si pe cea de director-manager al Teatrului „C. I. Nottara” (functie de conducere specifica unei institutii publice locale).
ANI l-a reclamat pe Mircea Diaconu si la Parchetul General, pentru ca acesta a incalcat regimul juridic al conflictului de interese, deoarece ar fi acordat, in calitate de director al Teatrului Nottara, patru contracte sotiei sale, actrita Diana Lupescu.

Adauga un comentariu