National

Mircea Geoana sparge greva Opozitiei

Publicat: 20 feb. 2012
1

Fostul presedinte al Senatului Mircea Geoana a declarat, luni, ca va reveni la lucrarile plenului atunci când Guvernul va trimite spre ratificare Parlamentului scrisoarea de intentie catre FMI, informeaza Mediafax. Geoana a precizat ca nu este asociat în niciun fel grevei parlamentare a opozitiei, care are mai  multe accente politice, însa nici nu poate accepta continuarea practicii „antidemocratice si arogante” a fostului Guvern si a actualei majoritati.

„Primul gest pe care prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu ar trebui sa îl faca în relatia cu opinia publica si cu Parlamentul este o dezbatere si un vot pentru ratificarea scrisorii de intentie catre FMI, în care se prezinta adevaratul program de guvernare al României si care contine masuri în toate domeniile, începând cu pensii si salarii, sanatate si terminând cu posibile privatizari”, a declarat fostul presedinte al Senatului. El a precizat ca îsi va relua prezenta, ca senator independent, când noul premier îsi va modifica modul de raportare la Parlament.

„Ma bucur ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a acceptat sugestia mea si a decis ca este oportuna o noua întâlnire cu Jeffrey Franks, si cred ca se impune discutarea urgenta a scrisorii de intentie în Parlament, cu atât mai mult daca se ajunge la o modificare a acesteia. Sugestia mea este ca lunea viitoare Guvernul sa trimita Senatului, care este prima camera sesizata, proiectul de lege privind ratificarea scrisorii de intentie, astfel încât aceasta sa fie dezbatuta de Parlament înainte de a fi semnata de board-ul Fondului”, a mai declarat Geoana.

Sedinta plenului Senatului de luni a fost suspendata, apelul nominal indicând ca în sala erau prezenti doar 63 de senatori, desi pe tabelul de semnaturi îsi înregistrasera prezenta 73 de senatori.

Adauga un comentariu