National

Mircea Geoana: UDMR trebuie sa inceteze acest JOC ELECTORAL PERICULOS

Publicat: 18 sept. 2014
1

Mircea Geoana comenteaza, intr-un comunicat de presa, proiectul de autonomie al UDMR. „UDMR trebuie sa inceteze acest JOC ELECTORAL PERICULOS”, spune Geoana.

Citeste si Geoana: Reactia MAE rus, inacceptabila, denaturand in mod voit si tendentios

„Discutia asupra unei autonomii a asa-zisului Tinut Secuiesc capata accente periculoase. Romania a fost si este patria tuturor cetatenilor sai, indiferent de etnia lor. Prosperitatea si demnitatea tuturor cetatenilor Romaniei nu se poate realiza prin exacerbarea a ceea ce ne separa, ci a ceea ce ne uneste.

Citeste si Geoana: Nu am declarat niciodata ca Iohannis nu a fost la Grivco

Statul roman a facut eforturi serioase pentru a acorda drepturi tuturor minoritatilor care convietuiesc pasnic astazi pe teritoriul Romaniei. Insa, Constitutia Romaniei chiar de la art. 1 mentioneaza foarte clar: “Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”.

Citeste si DEZVALUIRE INCREDIBILA: IOHANNIS A FOST LA GRIVCO in 2009. „Eu l-am condus la

Fac un apel catre liderii UDMR sa reziste tentatiei facile de a folosi un context international complicat pentru promovarea unor obiective nerezonabile, nerealiste si de neacceptat. Dintr-un partener important pe drumul democratizarii si europenizarii Romaniei, UDMR risca sa se izoleze pe scena politica interna si internationala. Daca deschidem cutia Pandorei, efectele pot fi greu cuantificabile”, sustine Geoana.
Adauga un comentariu