National

Mircea Govor, vicepresedintele CJ Satu Mare, arestat preventiv

Publicat: 23 dec. 2015
1
Vicepresedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis definitiv, miercuri, contestatia procurorilor DNA impotriva deciziei de a fi plasat in arest la domiciliu. Mircea Govor este acuzat de DNA de mai multe fapte de santaj si folosirea influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. In dosar, este urmarit penal si deputatul Andrei Dolineaschi, pentru complicitate la folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
 
Potrivit DNA, in perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor, in calitate de presedinte al organizatiei judetene a PSD si vicepresedinte CJ Satu Mare, folosindu-se de influenta si autoritatea sa, a facut demersuri, prin intermediul lui Dolineaschi, pe langa persoane din conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Demersurile sale erau pentru a obtine numirea, detasarea, imputernicirea sau mentinerea in functii de conducere sau de executie in cadrul nou infiintatei Administratii Judetene a Finantelor Publice Satu Mare (AJFP), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decat cele profesionale. In perioada septembrie 2013 — martie 2014, el a procedat in aceeasi maniera si in favoarea unui apropiat, pentru obtinerea unui post in cadrul Directiei Regionale Antifrauda Oradea (institutie nou infiintata), fie sa obtina o functie de conducere in AJFP Satu Mare, fara ca acest lucru sa se materializeze ulterior.
 
Procurorii au retinut ca, in perioada aprilie-mai 2010, vicepresedintele CJ, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra unei publicatii locale, in prezenta unui administrator al unei societati, a amenintat un avocat din Baroul Satu Mare ca in ziarul respectiv vor aparea mai multe articole compromitatoare despre darea in vileag a modalitatii pretins frauduloase prin care firma acestuia ar fi obtinut mai multe contracte de consultanta juridica cu diferite entitati publice. De asemenea, in perioada noiembrie-decembrie 2010, Mircea Govor, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra aceleiasi publicatii, impreuna cu persoana care controla linia editoriala, a impus, prin intermediul redactorilor, declansarea unei campanii mediatice denigratoare la adresa unui primar de comuna. „Scopul urmarit de inculpat a fost acela de a-l constrange pe edil sa intervina pe langa membrii comisiei de licitatie, cu privire la o lucrare finantata din fonduri europene cu o valoare estimativa de aproape 9,9 milioane lei, in vederea atribuirii acesteia in favoarea firmei administrate de acelasi om de afaceri”, mai sustine DNA.
 
Adauga un comentariu