Fotbal extern

Mircea Lucescu a ajuns in cel mai puternic ziar de business din lume!

Publicat: 12 apr. 2011
8

Miercuri, 6 aprilie, pagina 22, editia europeana a celui mai puternic ziar de business din lume – The Wall Street Journal, „Europe’s little piece of Brazil”, titlul articolului. Miliardarii romani nu au avut onoarea de care a beneficiat Lucescu senior. Personajele – echipa de fotbal din Ucraina, Sahtior Donetk, antrenorul roman Mircea Lucescu, fundasul roman Razvan Rat, patronul clubului, miliardarul Rinat Ahmetov, care este responsabil de soarta a 130.000 de oameni care lucreaza pentru grupul lui, ce realizeaza 10% din Produsul Intern Brut al Ucrainei.
Subiectul – cum a ajuns Sahtior in sferturile Ligii Campionilor la Fotbal, o realizare exceptionala pentru clubul ucrainean, cati bani a investit miliardarul si, mai mult decat atat, cum a reusit Mircea Lucescu sa faca din nimic o echipa campioana. Accentul ziaristului era pus pe faptul ca Lucescu a adus brazilieni ca sa-si faca echipa, cum i-a rulat si cum a invatat el portugheza ca sa se inteleaga cu ei. Si mai mult decat atat, cum a deschis Lucescu o usa in Brazilia, pentru ca acum jucatori brazilieni sa doreasca ei sa vina la Donetk, orasul minier pierdut in imensitatea Ucrainei.
Despre fratii Becali, celebrii impresari, nu scria nimic si nu stiu daca autorul articolului a auzit de ei. Nu sunt ei importanti pentru ce se intampla la Sahtior. In schimb Lucescu este.

Adauga un comentariu