Sport

Mircea Lucescu a făcut dezvăluiri teribile: „Am avut apoi spasmofilie timp de un an!”

Publicat: 27 iul. 2020
Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a făcut parte din prima generație de Aur, cea care a participat la Campionatul Mondial din Mexic 1970.  A fost căpitanul unei echipe naționale cu multe nume mari de la Dumitrache și Dembrovschi la Cornel Dinu, Lupescu și Liță Dumitru.  Mircea Lucescu a povestit ce a pățit la sosirea dincolo de Atlantic înainte ca tricolorii să joace în groapa de lei de la Guadalajara.

„Ne-am pregătit foarte bine, în amicale am făcut egal cu Germania la Stuttgart, egal cu Anglia pe Wembley. Dar cred că am făcut o greșeală, deoarece am venit la Guadalajara doar cu 20 de zile înainte de turneul final, trebuia să venim mai devreme. Căldura era insuportabilă, plus altitudinea, iar eu am pierdut 7 kilograme. Chiar dacă am luat apoi magneziu, tot am avut spasmofilie timp de un an”, a dezvăluit Mircea Lucescu pentru publicația sofoot.com.

Mircea Lucescu a făcut schimb de tricouri cu Pele

Fostul mare internațional a mai spus și ce s-a întâmplat înaintea meciului decisiv cu Brazilia lui Pele, viitoarea campioană mondială.

„În dimineața meciului, ne-am dat seama că tricourile noastre sunt făcute pentru meciurile care se dispută iarna, erau prea groase.  Atunci m-am dus să cumpăr niște tricouri bleu ciel de la piață și, apoi, cei de la hotel m-au ajutat la cusutul emblemei României pe tricouri!  Am pierdut cu 3-2, deși am jucat foarte bine, iar la final, am făcut schimb de tricouri cu Pele, îl mai am și acum”, a încheiat Mircea Lucescu.

 

Adauga un comentariu