Sport

Mircea Lucescu face revolutie la Zenit! Va avea o echipa de Liga. Transfer de 30 de milioane euro

Publicat: 06 oct. 2016

Cu Mircea Lucescu la timona, Zenit se reinventeaza, iar patronii rusilor par a fi dispusi sa îi faca românului toate mofturile. Din sezonul viitor, formatia ar putea sa aiba din nou fata de Liga Campionilor, formatia din St. Petersburg pregatind mai multe transferuri sonore. Desi se parea ca Lucescu va trebui sa se descurce cu un low-budget la Zenit, parcursul excelent din acest debut de sezon i-a facut pe conducatorii clubului sa îsi reconsidere strategia. Echipa e neînvinsa dupa noua etape (singura formatie care a reusit aceasta performanta), astfel ca sunt sanse mari sa evolueze din nou, la anul, în Liga.

Ca atare, cele 56 de milioane obtinute din transferul lui Hulk în China vor fi folosite pentru întarirea echipei. Potrivit presei ruse, Lucescu are în plan aducerea mai multor brazilieni, exact cum a procedat cu atât de mult succes la sahtior, însa marea tinta pentru stagiunea viitoare este Gylfi Sigurdsson.

Cotat la 30 de milioane de euro, mijlocasul lui Swansea este un fotbalist complet, care poate atât sa creeze faze spectacol, dar apare foarte des si la finalizare. În vizorul mai multor cluburi de top din Europa, islandezul ar putea fi convins de un salariu foarte mare sa aleaga Estul.

19 goluri în 74 de partide a înscris Sigurdsson pentru „lebede”, iar mutarea ar putea fi facilitata de o eventuala retrogradare a galezilor din Premier League.

Totodata, pe lânga transferurile preconizate, Lucescu face tot posibilul sa îi prelungeasca întelegerea lui Witsel. Curtat intens de Juventus, internationalul belgian mai are contract cu formatia rusa pâna în vara anului viitor. Ca atare, semnarea unui nou contract e prioritate „0” pentru Zenit, care altfel risca sa îl piarda gratis.

De asemenea, conform sport.rbc.ru, Lucescu va mai avea o misiune dificila: sa îl pastreze pe brazilianul Giuliano Victor de Paula, cel care este de altfel si marele sau pariu. Adus în vara de român de la Gremio, mijlocasul ofensiv a avut un start fantastic, marcând de 6 ori în 7 partide pentru Zenit. Cu 9 selectii la nationala, fotbalistul de 26 de ani pare ca ar vrea sa faca trecerea la un club de top dintr-un campionat puternic. Contractul sau cu Zenit expira în 2020, astfel ca „Il Luce” spera sa îl aiba la dispozitie si pentru sezonul viitor.loading...

Adauga un comentariu