National

Mircea Miclea: Din lucrarea lui Ponta de 400 de pagini, 130 sunt copiate

Publicat: 29 iun. 2012
1
Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) s-a reunit astazi pentru a da verdictul in cazul acuzatiilor de plagiat care planeaza asupra tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Cu o zi inainte, insa, Consiliul a fost insa desfiintat de ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, pe motiv ca nu a primit din partea conducerii raportul de activitate. Mai mult, in aceasta dimineata, Liviu Pop a trimis Corpul de Control la CNATDCU.
Mircea Miclea, fostul ministru al Educatiei si membru al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, a declarat ca teza de doctorat a fostului premier este un plagiat. „Din 400 de pagini, 130 sunt copiate cuvant cu cuvant”, a spus Miclea. Tot el declara insa, vineri dimineata, ca o hotarare a Consiliului in acest sens ar putea fi lovita de nulitate, daca pana la luarea ei este publicat in Monitorul Oficial ordinul ministrului de desfiintare a CNATDCU. Ceea ce s-a si intamplat ceva mai tarziu, cand ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial.
„Am avut o discutie constructiva cu membrii Comisiei, i-am asigurat ca toti vor face parte si din viitorul consiliu, care va fi complet cu reprezentantii mai multor universitati din exterior”, a declarat Liviu Pop la finalul discutiilor pe care le-a avut la CNATDCU. Ministrul interimar a adaugat ca a primit cu aceasta ocazie raportul pe care l-a cerut de la institutie si de care a sustinut ca a avut nevoie pentru a pune lucrurile in ordine inainte de a-si preda mandatul.
El a sustinut ca nu a vorbit cu cei din Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare despre plagiatul lui Ponta si a spus ca singura institutie abilitata sa faca lumina in cazurile de plagiat este Consiliul National de Etica (CNE).
sursa: gandul.info
Comentarii
  • Ce moaca de cioban hitlerist sau militian totalitar basist are asta ! Cine-i asta ? Parca si despre el s-a spus ca a plagiat, dar fiind un neica-nimeni dintotdeauna nimeni nu s-a sinchisit de el. Te apuca rasul, rade harb de oala-sparta ! Ei, face si el valuri, doar, doar l-o baga Basescu si pdl-istii in seama pe la vreo toneta…Omule, calmeaza-te, iti poate crapa inima de naparca ce esti alaturi de basistii criminali.

Adauga un comentariu