Stiri si curiozitati

Mircea Solcanu, viata noua dupa operatia pe creier. Unde s-a retras si cu ce se ocupa fosta vedeta TV

Publicat: 02 oct. 2019

Mircea Solcanu, fost prezentator al emisiunii ”PoveStiri de noapte” (Acasa TV), a fost nevoit sa renunte la micul ecran, in urma cu cinci ani. Nu si-a mai gasit un loc de munca in televiziune, in urma comentariului acid la adresa familiei lui Ionut, pustiul sfasiat de caini, asa ca s-a reprofilat. Retras in orasul natal, Constanta, Mircea si-a lasat plete de Fat-Frumos si a devenit student la Actorie.

Fost prezentator tv, Mircea Solcanu (43 de ani) si-a luat timp pentru a se ingriji in principal de sanatatea sa. In 2012, el a fost nevoit sa treaca printr-o interventie chirurgicala extrem de riscanta la Viena, pentru indepartarea unei tumori la cap. 

Operatia a reusit, cu succes, dandu-i ragaz sa isi reevalueze prioritatile: “Pur si simplu, am murit putin pe parcursul interventiei chirurgicale, daca pot spune asa. Treaba cu luminita de la capatul tunelului este adevarata, dar nu e o luminita, ci un ditamai reflectorul. Acum, pot spune ca nu trebuie sa-i mai plangem pe morti, ci mai degraba sa ne plangem pe noi. Daca Dumnezeu m-a lasat in viata, am decis sa le spun si altora experienta mea. Am schitat deja cartea”, a declarat el, imediat dupa operatia suferita. 

Vedeta tv s-a dedicat proiectelor de voluntariat activand in zona apararii drepturilor animalelor. Dupa o perioada in care a dus o viata discreta, Mircea Solcanu s-a hotarat sa isi urmeze o pasiune mai veche – actoria. 

El s-a inscris la Facultatea de Arte din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, unde a sustinut examen in sesiunea de vara si a fost admis la „fara taxa“, la specializarea Artele spectacolului (Actorie).In calitate de student-boboc, Solcanu a fost prezent alaturi de colegi marti, 1 octombrie, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020. Ceremonia s-a tinut la Constanta in Piata Ovidiu, pentru toate institutiile de invatamant superior din oras. Vedeta tv a declarat ca si-a dorit intotdeauna sa studieze arta actoriei cu profesionisti, fiind inclinat de mic catre scena. „Am inceput o alta aventura“, a afirmat el. 

„In prezent, in Facultatea de Arte, in cadrul celor trei domenii de licenta – Muzica, Teatru si Arte plastice, decorative si design -, isi desfasoara activitatea 43 de cadre didactice titulare, si studiaza 182 de studenti. Absolventii facultatii sunt licentiati in procent de 100%, marea majoritate a acestora gasindu-si locuri de munca in institutii de invatamant, de cultura sau cu profil artistic din tara sau din strainatate, fapt ce confirma buna lor pregatire in domeniul studiat“, se arata in prezentarea facultatii de la „Ovidius“. 

In Constanta exista trei teatre: Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski”, Teatrul de Stat, Teatrul pentru Copii si Tineret. Actorii constanteni sunt deseori selectati pentru roluri insemnate din productiile cinematografice. 

I-a jignit pe parintii lui Ionut Anghel

Anul 2014 nu a fost unul de bun augur pentru Mircea Solcanu, fosta vedeta a postului Acasa TV. 

O postare pe Facebook l-a costat scump, fiind concediat de trustul PRO TV dupa ce a comentat pe marginea unui subiect extrem de delicat. Mai exact, acesta i-a acuzat pe parintii baietelului sfasiat de caini in septembrie 2013, Ionut Anghel, folosind termeni foarte duri. 

“Familia Anghel! S-a inventat munca. Daca nu va place munca, duceti-va copilul sa-l manance alti caini, se pare ca din asta traiti. Ce suma ati incasat in urma participarii la emisiuni TV, acelea care se desfasurau cand copilul vostru era pe catafalc?”, a socat Solcanu opinia publica. 

Dupa o discutie cu reprezentantii postului tv acesta a retractat tot, insa a fost nevoit sa se retraga de pe micul ecran.loading...

Adauga un comentariu