Sport

Mirel Radoi a castigat o suma COLOSALA in tarile arabe

Publicat: 11 feb. 2015
1

Mirel Radoi (33 de ani) a plecat în 2009 de la Steaua în tarile arabe, unde a avut aventuri extraordinare din punct de vedere financiar. Adus de Cosmin Olaroiu la Al Hilal, fundasul român a câstigat doua milioane de euro pe sezon (doi ani si jumatate), plus prime, iar apoi si-a urmat antrenorul si la urmatoarele doua echipe: Al Ain si Al Ahli. Prima experienta în Emirate i-a adus un salariu de 3 milioane de euro per sezon (Al Ain, trei ani), în timp ce a doua, la Al Ahli (jumatate de an), i-a umplut conturile cu 2,5 milioane de euro pe an (1,25 milioane pentru perioada petrecuta acolo). La finalul anului, Radoi si-a reziliat contractul cu aceasta ultima formatie, iar în cursul saptamânii trecute a semnat cu Al Arabi, fosta formatie a lui Dan Petrescu din Qatar.

Fostul capitan din Ghencea a semnat un contract pâna în vara, cu optiune de prelungire pe un an de zile daca Al Arabi se salveaza de la retrogradare. În acest sens, Radoi are putine emotii – noul sau club este pe locul 10 în campionat si are cu 6 puncte deasupra liniei retrogradarii (locurile 13-14 merg în liga secunda).

Conform presei arabe, contractul dintre cele doua parti stipuleaza un salariu de 800.000 de euro per sezon. Pâna în vara va primi 400.000 de euro, iar daca îsi va duce la capat întelegerea, se va alege cu 1,2 milioane de euro. Adunat, din 2009 si pâna în 2016, Radoi va ajunge la aproape 16 milioane de euro strânse în cei 7 ani petrecuti în fotbalul din Arabia Saudita, Emirate si Qatar.

Adauga un comentariu