Sport

Mirel Radoi despre meciul cu Ucraina: E revansa unei generatii

Publicat: 07 oct. 2019

Antrenorul echipei nationale de tineret, Mirel Radoi, a declarat ca meciul cu Ucraina, din preliminarille CE Under 21, este revansa unei generatii. In martie 2018, nationala U19 a Romaniei pierdea pe teren propriu, cu 1-2, dupa 1-0, meciul cu Ucraina, in care avea nevoie de un egal pentru a se califica la Campioantul European. Acum, sunt jucatori din acea echipa in reprezentativa de tineret. "Pentru noi, pare un meci capital as spune si ma refer la primul meci, cu Ucraina. Fiind prima partida, este si cea mai importanta. Avem si o revansa de luat si pentru meciul urmator, cu Irlanda de Nord, cred ca am avea nevoie de o injectie cu energie pozitiva, iar asta ar insemna o victorie in meciul cu Ucraina. 

Cosmin Contra a spus cine i-ar putea lua locul la nationala Romaniei: "Nu vreau sa supar, dar voi da patru nume"

La Under 20 au castigat campionatul mondial, dar sunt diferiti de nationala Danemarcei, chiar daca joaca acelasi sistem, 1-4-3-3, insa cu o dinamica si o mobilitate mult mai bune. M-a impresionat sa vad nationala Ucrainei la nivel de juniori, au aratat atata determinare si angajament, tinand cont prin ceea ce trece aceasta tara de cativa ani de zile. Un progres imens. M-am uitat la ce se intampla la meciul nostru pierdut la under-19 la Ploiesti si sa ai un progres atat de mare, eu un lucru imbucurator pentru fotbalul din Ucraina si un semn de intrebare pentru noi, de ce nu am putut si noi sa ne dezvoltam intr-un an de zile la fel ca ei. E o revansa a intregii generatii, daca avem un regret este ca aceasta generatie a fost impiedicata chiar de Ucraina sa participe la un campionat european si e momentul sa aratam ca noi putem sa mergem la urmatorul, cel din 2021. 

Sa speram ca suntem mai inspirati la selectie fata de meciul cu Danemarca, la primul 11. In Danemarca, la nivel de atitudine, exceptand primele 20 de minute, un inceput slab de joc, lucrurile oarecum s-au echilibrat apoi. Chiar daca nu am dominat cele 70 de minute, cred ca ne-am regasit echilibrul tactic si am incercat sa preluam initiativa la nivel de posesie. Coman este o pierdere, pentru ca era in forma buna, dar noi de asta suntem aici, sa incercam sa aducem cat mai multi jucatori catre nationala mare. Ne bucuram pentru el, sper sa faca diferenta si acolo. 

In momentul de fata, cred ca asta trebuie sa facem, sa incercam sa antrenam jucatorii sa aiba un progres si sa crestem pentru echipa nationala mare. Este o presiune ca vin dupa o semifinala de campionat european, chiar incercam sa le spunem ca nu ar trebui sa fie, pentru ca multi dintre ei nu au participat. Incercam sa preluam noi aceasta presiune, e greu si pentru ei, s-au intalnit pentru prima oara, e un nou sistem de joc, vad ce ritm e la un meci international, pentru ca multi nu au avut participari decat la nivel de juniori", a declarat Radoi, intr-o conferinta de presa.

Tricolorii vor intalni Ucraina la 10 octombrie, de la ora 20.30, pe stadionul Ilie Oana din Ploiesti, si Irlanda de Nord la 14 octombrie, de la ora 20.30, pe stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari. In primul meci din cadrul grupei a opta a prelimianriilor Campionatului European din 2021, Romania a fost invinsa, cu 2-1, in deplasare, de Danemarca.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit