Sport

Mirel Radoi sau Cosmin Contra? Cine va conduce Romania la Olimpiada de la Tokyo, în 2020

Publicat: 26 iun. 2019
1

Mirel Radoi a reusit cu Romania U21 performante excelente. Semifinale, deocamdata, la EURO 2019 si calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2020.

La Olimpiada, echipele de fotbal sunt formate din jucatori cu vârste sub 23 de ani, iar trei dintre fotbalisti pot avea orice vârsta. Vom avea însa mai multe probleme de rezolvat. Prima dintre ele este cine va fi antrenorul care va conduce echipa. Moral ar trebui sa fie Mirel Radoi, pentru ca echipa lui a reusit calificarea.

Jocurile Olimpice de anul viitor vor începe pe 24 iulie, la nici doua saptamâni de la finele Campionatului European, la care speram ca vom merge. Daca ne calificam, atunci normal e ca si lui Contra sa-i fie prelungit contractul. Dar daca, Doamne, fereste!, nu ajungem acolo, atunci actualul selectioner, cel mai probabil, va pleca.
Iar Olimpiada va putea fi un prilej pentru viitorul antrenor al primei reprezentative pentru a încerca niste jucatori noi. Normal, daca Radoi se afla în continuarea sub contract cu FRF, urmatorul pas pentru el va fi România A si atunci nu ar mai aparea nicio problema ca el sa conduca echipa olimpica.

"Nu spun ca nu ne-am gândit la situatie. Va fi destul de complicat pentru ca în perioada respectiva echipele noastre vor fi în competitie, se vor disputa cupele europene… Dar nu ne dorim cu totii sa avem astfel de probleme de rezolvat în fiecare an?
Copiii astia si Mirel Radoi au reusit o performanta incredibila care înca poate fi si mai mare. Avem timp sa luam o decizie", a declarat pentru Digi Sport Mihai Stoichita, directorul tehnic al FRF si omul care nu a tinut seama de faptul ca Mirel Radoi nu are licenta PRO si totusi l-a pus selectioner al României U21 în locul lui Daniel Isaila.

Cluburile din România vor avea nevoie de jucatori în august 2020

Neymar si Messi sunt doua exemple de jucatori imensi care au tinut sa se afle în echipa nationala olimpica, desi aveau un statut important. Messi, la 21 de ani, si-a ajutat echipa chiar sa câstige titlul olimpic. Dar pentru a merge la Jocurile Olimpice au fost facute presiuni imense. Cluburile de la noi, de la care ar putea fi luati cei mai multi jucatori, vor strâmba însa din nas. Macar teoretic este vorba despre fotbalisti de valoare care vor fi necesari la echipe pentru respectarea regulii U21. Daca nu cumva FRF va oferi vreo derogare.

Jucatori din actualul lot U21 care pot merge la Olimpiada datorita vârstei

Ionut Radu
Andrei Vlad
Virgil Ghita
Ricardo Grigore
Alexandru Pascanu
Cristian Manea
Radu Boboc
Radu Baluta
Dragos Nedelcu
Alexandru Cicâldau
Ianis Hagi
Vlad Dragomir
Darius Olaru
Florinel Coman
Andrei Ivan
Dennis Man
Andrei Ciobanu
Adrian Petre

Jucatori din actualul lot U21 care pot merge la Olimpiada pe unul dintre cele 3 locuri "peste vârsta"

Cabuz
Nedelcearu
Adrian Rus
Florin Stefan
George Puscas

Adauga un comentariu