Cancan ultimă oră

Mirka Federer, femeia puternică din spatele lui Roger Federer: Ce au în comun marele tenismen și soția lui

Publicat: 31 aug. 2021
Mirka Federer femeia puternică din spatele lui Roger Federer Ce au în comun marele tenismen și soția lui
Mirka și Roger Federer au format un cuplu perfect și pe teren, dar și în viața de zi cu zi

Marea legendă a tenisului elvețian, Roger Federer, se poate lăuda cu un palmares impresionant în tenisul mondial, însă nimic nu ar fi ost posibil dacă nu ar fi fost susținut mereu de Mirka Federer.

Miroslava „Mirka” Federer este soția lui Roger de 11 ani și puțină lume știe că și aceasta a fost un jucător de top 100 la momentul retragerii sale în 2002 din cauza unei accidentări la picior. În prezent, Mirka Federer este managerul de relații publice al lui Roger Federer și se ocupă de multe dintre afacerile sale media.

Mirka și Roger Federer

Mirka Federer și Roger Federer, uniți de pasiunea pentru tenis

Dragostea lor reciprocă față de tenis este de fapt ceea ce a adus cuplul în primul rând.

Povestea de dragoste a celor doi a început la Jocurile Olimpice de vară de la Sydney 2000. Atunci, Roger avea 18 ani, în tim pce Mirka avea 22 de ani. Cei doi au făcut pereche de dublu pentru Elveția. Aventura celor doi la competiția ce a durat două săptămâni s-a terminat cu un sărut, iar toată lumea tenisului a început să vorbească despre faptul că cei doi nu ar fi un cuplu doar pe teren, ci și în viața reală.

„Am jucat împreună pentru Elveția. Am stat împreună două săptămâni,m ne-am antrenat împreună și… așa a început totul. Atunci s-a produs o chimie între noi care durează și în ziua de astăzi“, a povestit Roger Federer.

Sărutul dintre cei doi a fost mai mult o provocare pentru Roger venită din partea unui alt coleg. Deși Mirka a aceptat să-l sărute nu era atunci convinsă că Roger, care este cu patru ani mai tânăr decât ea, ar putea fi marea ei dragoste.

Mirka și Roger Federer

Cei doi au continuat să se vadă, dar și să joace împreună, ultima dată formând perechea de dublu mixt la Cupa Hopman, în 2002.

După nouă ani de relație, la câteva săptămâni după ce au anunțat că este însărcinată, Mirka și Roger s-au căsătorit pe 11 aprilie 2009, la Villa Wenkenhof din Elveția.

La câteva luni după nuntă, Mirka i-a născut pe gemenii Myla Rose și Charlene Riva. În 2014, Roger și Mirka au devenit din nou părinți, când s-au născut gemenii Leo și Lenny.

Mirka Federer alături de cei patru copii

Roger Federer, un familist convins

Cei patru copii ai lui Roger Federer și Mirka sunt mai mereu prezenți la meciurile tatălui lor.

În ceea ce-l privește pe Roger, acesta a declarat de mai multe ori că nu ar fi reușit performanțele din carieră fără susținerea soției, cu care a împărtășit pasiunea pentru tenis.

Roger chiar spunea recent într-un interviu că nu ar putea să doarmă fără Mirka și că nu concepe viața fără sufletul lui pereche.

Dovada dragostei pe care i-o poartă Roger soției sale este întâmplarea de la French Open de anul acesta, când a spus că nu-și poate lăsa soția și copiii acasă din cauza COVID-19 și să participe la Olimpiada de la Tokyo.

Mirka și Roger Federer

Mirka Federer: Vârstă, înălțime, carieră

Miroslava „Mirka” Vavrinec s-a născută pe 1 aprilei 1078, în Slovacia. În vârstă de 43 de ani și 1,74 m înălțime, Mirka a emigrat în Elveția împreună cu familia ei.

Mirka a fost jucătoare profesionistă de tenis, reușind chiar să ajungă pe locul 76 în topul WTA.

În 2002, însă, din cauza unei accidentări serioase, Mirka a renunţat la tenis, devenind, în timp, impresarul şi consultantul comercial al lui Federer.
Adauga un comentariu