Actualitate

Miron Mitrea: Klaus Iohannis trebuie să ia Guvernul de sus şi să-l pună să facă ordine

Publicat: 10 aug. 2020
Miron Mitrea: Klaus Iohanis trebuie să ia Guvernul de sus
Miron Mitrea Klaus Iohanis trebuie să ia Guvernul de sus

Miron Mitrea are o reacție la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis. Fostul ministru al Transporturilor considera că soluţia propusă de preşedinte pentru redeschiderea şcolilor este una care are logică, dar ca să funcţioneze, Guvernul trebuie luat de sus şi să fie pus să facă ordine în toate DSP-urile din România

Miron Mitrea consideră că Klaus Iohannis trebuie să ia Guvernul de sus

Într-o declaraţie făcută pe o reţea de socializare, Miron Mitrea considera faptul că soluţia pentru redeschiderea şcolilor, soluţie promovată de Klaus Iohannis, are logică şi şanse mari de reuşită. Totuşi, pentru a se întâmpla asta, Klaus Iohannis trebuie să înceapă să facă ordine în DSP-urile din toată ţara şi să facă o reforma în acestea. În alt ordine de idei, Miron Mitrea considera că subiectul redeschiderii şcolilor trebuie luat în serios existând riscul de a crea o generaţie de idioţi:

„Este o chestiune care trebuie abordată cu toată seriozitatea. Pandemia la nivel mondial şi epidemia în România nu sunt chestiuni care se vor finaliza în următoarele luni. Trebuie să ne obişnuim să trăim cu ea, inclusiv cu şcoala în aceste condiţii. Nu putem să punem 2 ani de zile să punem scoala în paranteze. Facem o generaţie de idioţi, trebuie să acceptăm ca existând riscuri, scoala trebuie să înceapă. Vreau să fac apel la politicieni să nu mai fie politicianişti pe subiectul şcolilor. Dacă au soluţii mai bune, să le propună, indiferent cine sunt politicienii.” explica Miron Mitrea.

Trebuie făcut curățenie în toate DSP-urle din țară

În încheiere, Miron Mitrea considera că nu este tocmai sigur şi exact ca DSP-urile din România să dea cifrele care vor sta la baza începerii anului şcolar şi alegerea unui scenariu. Miron Mitrea mai consideră că Guvernul trebuie să facă o reforma în toate DSP-urile din România şi să trimită acasă toţi verişorii sau toate rudele care sunt acolo. Mitrea considera că principalul atribut al preşedintelui în contextul acesta este de a impune Guvernului luarea unor astfel de măsuri:

” Soluţia propună de Klaus Iohannis cu trei zone are logică. Ce ne facem ca cei care trebuie să dea cifre sunt aceste DSP-uri. Eu cred că trebuie să facă Guvernul o reforma a acestor DSP-uri şi să trimită acasă toţi verişorii şi toate rudele de acolo, măcar un an de zile până scăpăm de chestia asta.

Planul prezentat de Klaus Iohannis pare logic dar el e primul care trebuie să ia Guvernul de sus şi să-l pună să facă ordine în aceste DSP-uri”, a declarat Miron Mitrea, informează Realitatea Plus.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că anul școlar va începe pe data de 14 septembrie 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că anul școlar va începe pe data de 14 septembrie 2020. În contextul pandemiei de coronavirus, activitatea de zi cu zi a suferit schimbări majore. Elevii și-au petrecut ultimele săptămâni din anul școlar participând la cursurile on-line. Deși speranțele că totul va intra în normal au fost spulberate în ultima perioadă de informațiile nesigure transmise de Guvernul Orban, se pare că, totuși, elevi vor reveni în băncile unităților de învățământ. Iată în ce condiții se va întâmpla acest lucru.

„Pe 14 septembrie începe noul an școlar pre-universitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală”, a declarat Klaus Iohannis.

Vor exista trei șcenarii și fiecare unitate de învățământ va decide după care dintre acestea va funcționa. Se va ține cont de situația concretă din localitate sau chiar din școală.

Adauga un comentariu