International

Mişcarea antirasism: O companie de cosmetice anunţa eliminarea sintagmei: albire! O universitate anunţa eliminarea numelui preşedintelui american Woodrow Wilson

Publicat: 28 iun. 2020
Mişcarea antirasism. O companie de cosmetice anunţa eliminarea sintagmei albire
Mişcarea antirasism. O companie de cosmetice anunţa eliminarea sintagmei albire

Mişcarea antirasism. O companie de cosmetice anunţa eliminarea sintagmei: albire din produsele sale. Mişcare fără precedent ca răspuns la protestele antirasisme din Statele Unite ale Americii. Conform ultimelor informaţii, mai multe companii de talie mondială au luat măsuri pentru a elimina cât mai mult rasismul în lume. Universitatea Princeton va elimina numele preşedintelui american Woodrow Wilson din denumirea unei facultăţi

Mişcarea antirasism! L’Oreal elimină cuvântul „albire” din produsele sale.

Gigantul francez de cosmetice L’Oreal a anunțat sâmbătă că va elimina cuvinte precum „albire” din produsele sale, pe fondul protestelor globale împotriva rasismului.

„Grupul L’Oreal a decis să elimine cuvintele alb/albire, luminos, curat din gama tuturor produselor sale de seară”, a transmis compania într-o declarație.

Mai multe corporaţii au decis, ca un răspuns la protestele antirasiste, să întrerupă publicitatea pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram. Aceste decizii vin în contextul în care reţelele de socializare au fost acuzate de rasism în contextul în care, pe reţelele de socializare, ar fi apărut mai multe campanii de dezinformare. Printre companiile care şi-au sistat publicitatea pe Facebook şi Instagram se număra Coca-Cola, Procter&Gamble, Unilever (ale cărui mărci sunt Dove, Ben&Jerry\s și Hellmann\s). Companiile îşi vor opri publicitatea pe reţelele sociale în SUA.

Mark Zuckerberg, n-a rămas indiferent la situția generate de toată această campanie, anunțând că va implementa noi politici de conectare care să asigure o verificare mai corectă a dezinformărilor de pe platformă să. Zuckerberg a răspuns vineri criticilor tot mai mari în legătură cu dezinformarea de pe Facebook, cum că va eticheta toate postările legate de vot cu un link care să încurajeze utilizatorii să se uite la noul său centru de informare a alegătorilor.

Universitatea Princeton va elimina numele preşedintelui american Woodrow Wilson

Decizie fără precedent în istorie. O universitate celebră a decis să elimine numele preşedintelui Woodrow Wilson din denumirea unei facultăţi. Preşedintele american este considerat ca fiind unul dintre preşedinţi care au avut opinii şi politici rasiste. Universitatea Princeton a revenit asupra deciziei pe care o luase acum patru ani. În urmă cu patru ani, s-a pus problema scoaterii numelui preşedintelui american din denumirea unei facultăţi, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„Opiniile şi politicile rasiste ale lui Wilson îl fac un nume nepotrivit pentru Şcoala de Afaceri Publice şi Internaţionale Princeton şi colegiul rezidenţial”, a declarat Eisgruber într-o scrisoare adresată către mediul universitar, în urma concluziilor decretate de consiliul de administraţie.

În întreaga lume este prezentă o mişcare antirasism generată de uciderea omului de culoare George Floyd. În SUA sute de mii de persoane, inclusiv vedete, au protestat împotriva rasismului din SUA. Totuşi, protestele nu au fost unele soldate fără incidente. Sute de magazine au fost sparte, maşinile de poliţie au fost incendiate, dar şi anumite secţii ale oamenilor legii au fost luate cu asalt de protestatari. Protestele au culminat cu declaraţiile controversate făcute de Donald Trump, lucru ce a stârnit mânia protestatarilor care au pichetat sediul Casei Albe din SUA.

Adauga un comentariu