News Flash:

Miscarea personalului didactic conceputa pentru a evita dezastrele

10 Decembrie 2003
673 Vizualizari | 0 Comentarii
•La titularizare vor putea participa si absolventii seriei curente •Intregul proces de miscare a personalului didactic se va incheia la inceputul lunii august

Metodolgia de miscare a personalului didactic pentru anul scolar 2004 - 2005 este net superioara celei anterioare, considera Mihai Dumitriu, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi (ISJ). Separand diferitele etape ale miscarii personalului didactic (detasari, pretransferuri si transferuri prin restrangere de activitate, titularizare si suplinire) si elaborand un set de conditii mult mai clare de desfasurare a acestora, noua metodologie, care urmeaza sa apara in mod oficial in cursul acestei saptamani, va evita dezastrele din acest an, cand, de pilda, procesul de ocupare a posturilor didactice vacante s-a prelungit la cateva saptamani dupa inceperea scolii. Astfel, imediat dupa intocmirea listelor cu personalul didactic care urmeaza sa fie pensionat, spre finele lunii februarie va avea loc constituirea catedrelor disponibile pentru anul scolar 2004 - 2005. Pana la inceputul lunii mai, ISJ va trebui sa solutioneze pretransferurile, transferurile prin restrangere de activitate si detasarile. Imediat dupa aceasta, pe 13 mai ISJ ar trebui sa afiseze lista definitiva cu posturile titularizabile, precum si o prima situatie cu cele netitularizabile disponibile pentru urmatorul an scolar. La concursul national unic de pe 15 - 16 iulie vor putea participa si absolventii seriei curente, iar, ca modalitate de concurs, se va renunta partial la testele integral de tip grila in favoarea redactarii clasice. Spre deosebire de acest an, ocuparea posturilor titularizabile, a celor destinate suplinirii si a celor destinate rezolvarii detasarilor la cerere vor constitui procese distincte.

Repartizari distincte

Astfel, repartizarea computerizata pe posturile titularizabile a celor care au obtinut peste nota 7 la concurs va avea loc pe 26 iulie, celor repartizati urmand sa li se elibereze deciziile de numire pe post pe 28 - 29 iulie. Detasarea la cerere a celor care au participat la concursul de pe 15 - 16 iulie va constitui un alt proces, repartizarea computerizata a candidatilor urmand sa aiba loc pe 31 iulie. Ocuparea posturilor vacante ramase dupa concursul de la mijlocul lunii iulie de catre suplinitori calificati se va face prin intermediul unei noi repartizari computerizate, care va avea loc pe 4 august. In sfarsit, suplinitorii calificati care nu si-au gasit inca un post, suplinitorii calificati care nu au participat la concurs si suplinitorii necalificati vor putea candida la unul dintre posturile ramase in cadrul unei sedinte publice, care va avea loc pe 5 august. Intregul proces de ocupare a posturilor didactice ar trebui sa se incheie pe 6 august, cand candidatilor care participa la sedinta publica ar trebui sa li se elibereze deciziile de numire pe post. "Faptul ca repartizarea se va face pe liste separate pentru fiecare tip de miscare a personalului didactic in parte va fluidiza mult procesul. Mai mult, la anul vom evita prelungirea ocuparii posturilor didactice si dupa inceperea scolii. Pe ansamblu, consider ca aceasta metodologie este mult mai buna si mai flexibila decat cea de anul trecut", a comentat Mihai Dumitriu.
(D.P.)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013882 (s)