National

Miscarea surpriza a lui Traian Basescu – In urma cu putin timp

Publicat: 07 apr. 2013
1

Presedintele Traian Basescu, la cafea cu liderii Miscarii Populare. Fundatia infiintata de consilierul prezidential Cristian Diaconescu si-a prezentat conducerea si obiectivele intr-un cadru oficial, iar apoi sefii ei au fost scosi la cafea de „tatal spiritual”, seful statului.

„Am facut o analiza si la ce au facut azi, nu cred ca au facut un lucru neimportant, au prezentat cateva principii si obiective ale Fundatiei. In acelasi timp, eu m-am angajat tot timpul sa-i sprijin, ca aceasta Fundatie sa sa-si atinga obiectivul, adica sa-i antreneze in dezbatere pe cei care nu s-au dus la vot.

Sunt 58% din romani care nu au participat la vot. Trebuie creat un vehicul – aici discutam de Miscarea Populara ca fundatie cu obiective politice – in care clasa medie, oameni care nu sunt ascultati, care au fost dezamagiti de politicieni, sa poata participa la dezbatere.

Am convingerea ca Fundatia va reusi sa creeze presiune chiar pe partidele politice. In ceea ce ma priveste, nu mai am nevoie de partide in momentul de fata”, a spus Traian Basescu, dupa intalnirea cu liderii Fundatiei Miscarea Populara.

Miscarea Populara si-a prezentat conducerea, duminica, intr-un cadru oficial. La conferinta au participat, printre altii, o parte din consilierii presedintelui Basescu, respectiv Cristian Diaconescu, Sebastian Lazaroiu, Daniel Funeriu, Bogdan Dragoi, Dorel Onaca, Bogdan Oprea, Bogdan Hrituc. Marele absent a fost insusi seful statului, cel care a avut ideea infiintarii Fundatiei Miscarea Populara.

S-a alaturat, insa, membrilor Miscarii Populare ulterior, la o cafenea din apropierea sediului PDL din Strada Modrogan.

Recent, Traian Basescu a declarat ca, daca Fundatia Miscarea Populara se va transforma intr-un partid politic, se va delimita de activitatea acestuia.

Presedintele Fundatiei „Miscarea Populara”, Marian Preda, a a declarat ca seful statului, Traian Basescu, a decis sa nu se implice direct in Miscarea Populara.

„Traian Basescu este cel care a venit cu ideea. El este, ca sa spun asa, tatal spiritual al Miscarii Populare. A decis sa nu se implice direct, dar va veni alaturi de noi atat la dezbaterilse din tara cat si la orice alte evenimente va putea participa domnia sa”, a adaugat Preda.

FARA PDL

Marian Preda a mai spus, intrebat daca a primit semnale dinspre PDL pentru inscrieri in fundatie, ca aceasta formatiune face parte din lista de partide de care membrii Miscarii Populare s-au saturat, noteaza Mediafax.

„PDL-ul este parte din clasa politica. PDL, de exemplu, este cred singurul partid politic care a avut niste criterii de integritate, dar PDL nu a avut criterii de competenta in promovarea interna. Poate si de asta s-a ajuns la situatia de la ultimele alegeri. PDL-ul intra in lista noastra de partide de care ne-am saturat”, a spus Preda.

El a aratat ca un „bun samaritean” a alocat in Bucuresti o buna parte din casa foarte mare in care locuieste, dar a evitat sa precizeze si numele acestuia.

Intrebat daca Miscarea Populara va da un exemplu de transparenta a finantarii, Marian Preda a raspuns: „De exemplu, in Bucuresti, un bun samaritean ne-a alocat deja o buna parte din casa foarte mare in care locuieste pentru Miscarea Populara, considerand ca trebuie facut ceva si domnia sa asa trebuie sa contribuie.

Avem si alte persoane care au promis sprijin, inclusiv financiar, Miscarii Populare. Asteptam cat mai multi alaturi de noi pe masura ce se vor convinge ca masurile noastre sunt serioase. Asteptam si contributii mici de la cei multi”.

Solicitat sa precizeze numele „bunului samaritean”, ca urmare a ideii de transparenta a finantarii pe care Miscarea Populara o promoveaza, Marian Preda a spus: „Va promit ca atunci cand vor intra fonduri in contul nostru o sa le facem publice in cel mai scurt timp. Aveti putina rabdare. O sa invitam la sediul fundatiei. Pe de alta parte, trebuie sa intrebam daca nu este un samaritean clasic si nu doreste sa-i facem public numele, pentru ca unii nu doresc acest lucru”.
Comentarii
  • E bine ca marele maestru al smenariilor a creat o „fondatie”care isi propune sa-i antreneze in dezbatere pe cei care nu s-au dus la vot. Doar pe ei ii mai poti prosti ca nu-i greu la cata inteligenta au incat sa creada ca atunci cand ai un drept democratic sa-ti spui parerea prin vot te bagi ca strutul cu capul in nisip si nu spui nimic. In termeni democratici neparticiparea la vot se numeste abtinere, dar e greu de inteles ptr unii. Dezbate-i tare, ptr ca multi sunt incapabili sa inteleaga ce-i ala vot. Multe succesuri traiane, poate ii lamuresti pe toti sa nu mai voteze si sa ramai vesnic presedinte la masa verde ca e destula ptr toata fondatia. Pofta buna !!!!!!

  • Credeati ca Base ramane fara partid?Nu!!!Si-a facut unul.Acum este doar fundatie, apoi partid, sparge USL si se aliaza cu Mickey Mouse, care se vrea presedinte, iar super Base va fi premier si prezident din umbra.Ponta nu are nevoie decat de un *****. in care sa stea cu nasul.Voila politica romaneasca.Dragi politicieni va urez sa ma pupici sub burtici

  • „Sunt 58% din romani care nu au participat la vot. Trebuie creat un vehicul – aici discutam de Miscarea Populara ca fundatie cu obiective politice – in care clasa medie, oameni care nu sunt ascultati, care au fost dezamagiti de politicieni, sa poata participa la dezbatere.” HA, HA, HA! Marele iluzionist va pacali iarasi destui alegatori! Fundatie care isi propune sa ia voturile celor care nu au mers la vot dezamagiti de politicieni dar infiintata de cel mai shmeker shmenar dintre POLITICIENI, fost comunist cu carnet de membru, securist profesioneis dar, vezi Doamne, de DREAPTA! Iarasi va profita Base de lipsa de experienta democratica a messelor!

    • Nu mai are el „succesuri” decat doar sa-i adune in „fondatie” pe cei care nu au votat si sa-i duca in sahara sa-si bage capul in nisip atunci cand li se cere opinia prin vot, comform modelului de democratie basista: voi stati cu capul in nisip ptr ca numai eu mare smenar bas stiu ce e bine ptr voi. Atentie la degetul lui m toader ca s-a luxat, n-a mai gadilat-o pe nuti si s-a lasat cu adio.

Adauga un comentariu