Local

Misiune secretă, ca-n filmele de acțiune, pe Aeroportul Iași! Un „rachet” care a comis un jaf armat în Germania a fost înconjurat de mascații înarmați până în dinți!

Publicat: 17 iun. 2021
Mascați la percheziții și un bărbat cu mâinile încătușate la spate
Judecătorii ieșeni au arestat un bărbat care este cercetat pentru comiterea unui jaf pe teritoriul Germaniei

Magistrații ieșeni au băgat după gratii un individ suspectat că a comis mai multe infracțiuni pe teritoriul Germaniei. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași l-au arestat provizoriu pe Mihai Serghi. Bărbatul este căutat de autoritățile germane pentru a fi cercetat sub acuzațiile de jaf organizat sau armat, furt agravat în trei cazuri și conducere în stare de ebrietate. Cel mai probabil, individul urmează „a fi făcut pachet” și trimis în Germania

Un individ bănuit că a dat spargeri în Germania a fost prins în Iași! Individul a fost băgat după gratii de magistrații ieșeni! Autoritățile din vestul Europei susțin că acesta a comis mai multe infracțiuni! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea de arestare în cazul lui Mihai Serghi.

„Instanța admite propunerea de arestare provizorie, în vederea predării, formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. În consecință, dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Mihai Serghi, aflată în stare de reținere în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, în vederea predării, în baza semnalării emisă de Biroul SIRENE Național din Germania din data de 17 martie 2021, pe baza mandatului european de arestare din data de 11 februarie 2021 în dosarul de referință al Judecătoriei Bad Iburg”, au precizat magistrații ieșeni.

Mihai Serghi, băgat după gratii la Iași pentru presupuse infracțiuni comise în Germania

Anchetatorii ieșeni au precizat că Mihai Serghi a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva zile. Bărbatul a fost prins de oamenii legii, după o sesizare primită din partea autorităților judiciare germane. Conform acestora, pe data de 4 decembrie 2020, autoritățile germane, respectiv magistrații din cadrul Judecătoriei Bad Iburg (Germania) au emis un mandat de arestare național.

„Mandatul a fost emis în vederea cercetării pentru comiterea infracțiunilor de jaf organizat sau armat, furt agravat în trei cazuri și conducere în stare de ebrietate. Astfel, instanța dispune arestarea provizorie, pe o durată de 15 zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare pe numele persoanei solicitate Mihai Serghi. Persoana arestată va fi depusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași”, au adăugat judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași.

De remarcat este faptul că decizia luată ieri nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Însă, după ce au dispus arestarea provizorie a bărbatului, judecătorii ieșeni urmează să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu Mihai Serghi.

„Instanța fixează termen pe data de 28 iunie 2021, pentru a se înainta mandatul european de arestare, tradus în limba română, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași”, au încheiat magistrații ieșeni.

Bărbatul, prins pe Aeroportul Internațional Iași tocmai când voia să plece către Germania

Bărbatul în vârstă de 29 de ani, originar din județul Suceava, a fost prins recent de oamenii legii pe Aeroportul Internațional Iași. Mihai Serghi voia să se îmbarce într-un avion ce urma să efectueze o cursă pe ruta Iași – Dortmund (Germania). Anchetatorii au precizat că, în urmă cu aproximativ un an, bărbatul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, ar fi încercat să fure bunuri dintr-un vehicul, ar fi sustras o bicicletă, după care ar fi urcat într-o mașină ce avea motorul pornit.

În momentul în care proprietarul s-a pus în fața mașinii, pentru a împiedica furtul, individul ar fi pornit în trombă. Astfel, poprietarul a fost la un pas de a fi accidentat grav. Din acest motiv, fapta a fost încadrată ca jaf armat, potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Comentarii
  • Misiune secreta,ha ha ha da ce au arestat pe Carlos Șacalul ? au arestat un bașinos de moldovean ,o saracie inventata , ma mir ca nu ati solicitat sprijinul F.S.B ,F.B.I ,C.I.A S.R I etc

  • Rachet, jaf armat si el e de fapt un aurolac alcoolist. Militie de cacao, s-au panicat ca ajunge ala inapoi in Germania si le bat obrazul sefii lor de acolo.

  • Pai de ce l-au arestat ? Trebuia sa-l lase sa plece si sa de-a un telefon la aeroportul din Dortmund sa-l aresteze pe aeroportul din Germania . Nu era mai logic?

  • Doamne ce știre de cacat, voi astea de la ziarul asta faimos o sa fiți dati in judecata pentru știre falsa. Cum naiba sa scrii așa prostii cind omul a știut ca e căutat și sa pornit singur in Germania . Care jaf? Care arma oameni nebuni. Din tot ce e scris in articolul asta e doar corect numele și ca la reținut in rest e baladă.

Adauga un comentariu