News Flash:

Misiunea WTC Iasi

1 Iunie 2001
814 Vizualizari | 0 Comentarii
WTC Iasi isi asuma misiunea de a promova, sprijini si stimula schimburile comerciale internationale din intreaga Moldova, adaptand principiile conceptului la conditiile concrete ale mediului economic al regiunii.

Serviciile WTC Iasi sunt oferite, practic, tuturor categoriilor de participanti la activitatea de comert international si sunt structurate pe trei directii strategice: servicii de promovare a schimburilor comerciale internationale; servicii operative de informare si consultanta pentru comertul international; servicii de informare si specializare in comertul international.
Intregul demers se bazeaza pe faptul ca informatiile, cunostintele si expertiza din domeniul comertului international si din domeniile conexe reprezinta elemente fundamentale, iar Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor este mijlocul prin care aceste informatii si cunostinte sunt obtinute, structurate, prelucrate si oferite tuturor celor care le solicita.
WTC Iasi isi propune sa colaboreze cu organizatiile implicate in desfasurarea actiunilor de comert exterior, cu asociatiile profesionale si institutiile de invatamant superior din regiune, din tara si din strainatate, pentru formarea si specializarea in comertul international al angajatilor in companiile si organizatiile interesate in afacerile internationale.
WTC Iasi va oferi un climat favorabil pentru desfasurarea afacerilor internationale in zona Moldovei, prin antrenarea in organizatie a unor firme, asociatii profesionale, companii de consultanta, institutii si agentii guvernamentale implicate in operatiuni de comert exterior.
Impreuna cu autoritatile publice locale si institutiile guvernamentale de profil, WTC Iasi va contribui la consolidarea economica a Moldovei, prin elaborarea si finantarea unor proiecte de dezvoltare regionala.

Potentialii membri ai WTC Iasi

WTC Iasi a fost conceput pentru a servi intregii comunitati de afaceri din Moldova. Prin insasi natura conceptului, WTC Iasi se adreseaza unei elite, intelegand prin aceasta pe cei ce dovedesc deschidere pentru inovare, spirit de anticipare si, bineinteles, pe cei ce detin resurse de capital si au o cifra de afaceri importanta.
Sunt bineveniti in Asociatia WTC Iasi toti cei care doresc sa contribuie efectiv la perfectionarea cadrului general de afeceri din Moldova.
Companiile producatoare, prestatoare de servicii sau de comert, care doresc sa se racordeze la circuitul informational international si sa utilizeze cele mai noi instrumente de comert electronic, sa beneficieze de principiul reciprocitatii si de toate avantajele ce decurg din calitatea de membru WTC, vor fi bemeficiarii directi.
Exista, de asemenea, o larga categorie de potentiali membri, beneficiari indirecti, aceasta incluzand institutiile guvernamentale, universitatile, autoritatile locale, judetene si regionale, institutiile financiare, bancile si societatile de asigurari, intr-un cuvant toate structurile implicate si interesate in bunul mers si dezvoltarea activitatii economice.
Iasul, prin WTC, isi va consolida si extinde pozitia de loc strategic, stabil si sigur, de intalnire a oamenilor de afaceri din Europa Centrala si de Est, in special spatiul CSI, cu cei din UE sau din alte zone economice ale lumii.

Organizatia Internationala WTCA

WTCA este o organizatie nonprofit, apolitica si neguvernamentala, care ii reuneste pe cei interesati in promovarea si extinderea comertului international.
Potrivit statutului sau, "WTCA" incurajeaza dezvoltarea comertului mondial, promoveaza relatiile de afaceri si intelegerea intre natiuni, sustine participarea statelor in curs de dezvoltare la comertul mondial, creaza si incurajeaza asistenta si cooperarea intre membrii sai, sprijina promovarea conceptului de WTC.
Primele comunitati de afaceri care au definit, utilizat si dezvoltat conceptul WTC au fost cele din New York, Houston si Tokyo, incepand din anii '60.
De remarcat este faptul ca aceasta grupare de forte, caracteristica proprie conceptului WTC, a fost determinata de dificultatile unei perioade de accentuat declin economic. Aplicarea principiilor WTC a condus la depasirea greutatilor si, ulterior, la o dezvoltare fara precedent a tuturor regiunilor care au aderat la acest concept.
Misiunea strategica a unui WTC este aceea de a promova prosperitatea economica a regiunii pe care o deserveste, prin oferirea unui cadru complex de servicii pentru companiile si organizatiile din zona respectiva, implicate in comertul international. Un WTC atrage noi afaceri in zona sa de acoperire, datorita faptului ca ofera informatii din principalele servicii oferite si se axeaza pe diseminarea informatiilor despre industriile din regiune, catre si prin intermediul altor WTC. Investitorilor straini li se face, astfel, direct cunoscuta oferta de investitii a regiunii.
Organizatia WTCA numara in prezent peste 300 de centre, raspandite in peste 100 de tari de pe toata suprafata globului, reunind peste 500.000 de companii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013742 (s)