Magazin

MISTER TOTAL. Ce cauta un OZN intr-o icoana din secolul XV

Publicat: 19 oct. 2013

Pictura florentinului Domenico Ghirlandaio (1449-1494), intitulata „Madonna cu Sfantul Giovannino copil„, aflata in Palazzo Vecchio din Florenta, a atras de mai multa vreme atentia prin faptul ca, pe cerul pictat dincolo de fereastra cladirii unde se gaseste Madonna, pluteste un obiect ciudat, spre care priveste un barbat in picioare.

Pentru o mai buna intelegere, in imaginea alaturata detaliul cu acest barbat este extras separat si marit mult separat, imaginea ciudatului obiect care pluteste pe cer, scrie ziare.com.

Multa vreme nu s-a dat atentie detaliului, dar recent problema a primit o conotatie noua, in momentul cand s-a observat ca obiectul aminteste de imaginea unui OZN, asa cum ni-l inchipuim noi, pornind de la marturiile unor observatori contemporani.

Faptul ca obiectul pare inconjurat de „tepi” nu trebuie sa mire. Este foarte posibil ca presupusa „nava” sa fi fost sclipitoare, fie datorita luciului metalic, fie datorita unor radiatii, iar pictorul a inteles sa le transpuna in imagine prin linii radiale.

Nu avem nicio marturie din care sa rezulte daca pictorul a vazut imaginea cu ochii sai, daca a redat-o dupa relatarea altora sau pur si simplu a imaginat-o.

N-ar fi de mirare ca intreg cadrul cu Madonna, cu copilasul reprezentandu-l pe Sfant si fundalul specific picturilor renascentiste, totul sa fie rodul imaginatiei. Este chiar foarte posibil ca artistul sa fi introdus in peisaj si obiectul zburator, preluat din cine stie ce legenda.

Madonna si Sfantul Giovannino copil - OZNloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit