Magazin

MISTER. Tuneluri vechi de mii de ani sub Marea Neagra leaga Romania de Turcia

Publicat: 12 mart. 2014
1
Intr-o cronica scrisa inaintea Primului Razboi Mondial este relatata o poveste stranie, in care se vorbeste despre cum taranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane de mii de kilometri lungime, sapate sub Marea Neagra, pentru a-si duce oile in Turcia. Potrivit cronicii, exportul nu se realiza pe uscat sau cu vasele, ci prin doua tuneluri de dimensiuni impresionante sapate chiar sub Marea Neagra.
Conform relatarii, cele doua tuneluri pornesc din sudul Dobrogei actuale si din Cadrilater si traverseaza Marea Neagra. Acestea erau folosite cu precadere de tarani pentru a-si transporta turmele de oi in Imperiul Otoman. Nu se poate spune cu exactitate cine a construit aceste doua tuneluri si nici motivul pentru care ele traverseaza prin subteran Marea Neagra.

Citeste si FENOMENE CIUDATE in muntii Buzaului. Dispar oameni in ceata. Unii cred ca sunt rapiti de zei

Interesant este faptul ca in timpul razboiului gurile de acces au fost astupate din motive de siguranta nationala si au fost pazite. Se mai spune ca securitatea din perioada comunista era la curent cu existenta acestor tuneluri megalitice si nimanui nu-i era permis sa se apropie de caile de acces.

In anii ’80, soldatii care erau concentrati la munca pe Canalul Dunare – Marea Neagra, din pura intamplare au descoperit o alta gura de acces ale tunelurilor. Ea se afla intr-un cimitir din Murfatlar si a fost folosita in nenumarate randuri de muncitorii de la canal pentru a trece in Bulgaria, potrivit efemeride.ro.
Adauga un comentariu