Stiinta

Misterioasa „Planeta 9”, care a distrus Pamantul acum milioane de ani, ar putea s-o faca din nou, luna aceasta

Publicat: 20 apr. 2016

Un om de stiinta sustine ca o planeta misterioasa, care a sters practic aproape orice urma de viata de pe suprafata Pamantului, in urma cu milioane de ani, ar pute reincepe luna aceasta activitatea distructiva asupra Terrei.

Planeta 9, o noua super-planeta, descoperita in luna ianuarie la marginea sistemului nostru solar ar putea declansa dusuri de comete catre suprafata Terrei, sustine Daniel Whitmire, de la Universitatea din Louisiana. Fostul profesor de astrofizica sustineca aceasta planeta de gheata va trimite roci de mari dimensiuni spre Pamant deoarece se afla de 20.000 de ani pe orbita Soarelui, iar acum va merge prin Centura Kuiper, o banda de asteroizi si comete aflata dincolo de Pluto.

In plus, dovezi fosile sugereaza ca viata de pe Pamant este in mod misterios stearsa la fiecare 26-27 milioane de ani. In anii ’80-’90 oamenii de stiinta au sugerat ca la originea extinctiei s-ar afla o mica stea pitica rosie sau o planeta pitica, cunoscuta sub numele de Nemesis sau Steaua Mortii si care trece periodic prin Sistemul Solar.

Acum, profesorul Whitmore spune ca „Planeta Noua” ar putea fi cauza acestor evenimente de „extinctie” si este convins va exista o coliziune a unui asteroid cu suprafata Terrei cu putin inainte de sfarsitul lunii aprilie. Acesta ar ucide un numar mare de oameni, iar norul format in urma imactului ar acoperi soarele si ar genera schimbari climatice majore pe Terra.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit