Secretele istoriei

Misteriosul sanatoriu Beelitz

Publicat: 02 ian. 2014
Complexul Beelitz este alcatuit din aproximativ 60 de cladiri construite in 1898 si proiectate de doi arhitecti de origine germana, Heino Forjare si Julius Boethke.
In zilele sale de glorie, Beelitz era folosit ca sanatori avand o capacitate de 1200 de pacienti. In complexul situat putin in afara Berlinului, se gasea si un restaurant, o fabrica de paine, grajduri, ateliere de lucru si spalatorii.
Pe timpul celor doua razboaie mondiale, Beelitz a fost folosit ca un spital militar. Aici a fost internat Adolf Hitler in 1916, scrie evz.ro.
In primul razboi mondial, Hitler s-a inrolat in armata germanica a lui Ludovic al III-lea de Bavaria iar in decembrie 1914 primeste Crucea de Fier pentru curajul dovedit in lupta. In octombrie 1916 este ranit pentru prima oara la picior, in comuna Bapaume din Franta. Primeste ingrijiri medicale la spitalul din Beelitz, si se intoarce pe front in martie 1917.
Multe povesti s-au creat in jurul acestui spital. Se spune ca aici se efectuau experimente periculoase pe oameni, insa acest aspect nu a fost confirmat niciodata.
Cladirea a fost abandonata definitiv in anul 2000.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit