Secretele istoriei

Misterul din jurul epavei „Evanghelia“

Publicat: 31 ian. 2014
Evanghelia“ a fost o nava comerciala greceasca, construita in anii ’30, care a apartinut vestitului om de afaceri grec Aristotel Onassis
De la constructie si pana in anul in care a esuat a avut patru denumiri, „Empire Strengh“, „Saxon Star“, „Redbrook“ si, in final, a primit numele „Evanghelia“. Una dintre legendele povestite in Costinesti, de localnici, spune ca cel care comanda vasul comercial ar fi provocat naufragiul

Vezi si Nava Evanghelia. Povestea epavei de la Costinesti 

Oamenii spun ca Aristotel Onassis ar fi avut o intelegere cu capitanul vasului sa esueze sau sa scufunde vasul, pentru a putea obtine despagubiri considerabile din asigurari. Varianta este cu atat mai viabila cu cat „Evanghelia“ mai avea doi ani pana sa fie trimisa la casat, pentru ca era o nava veche, scrie adevarul.ro.
In noaptea naufragiului, spun localnicii, capitanul era beat si le-a declarat autoritatilor ca a crezut ca se afla in Portul Constanta, ceea ce este putin probabil, pentru ca instrumentele de navigatie erau in perfecta stare de functionare, in ciuda furtunii. 
Fabricata pe un santier celebru 
 „Evanghelia“ a fost construita pe santierele navale Harland&Wolff din Belfast (Irlanda de Nord), unde a fost construit si celebrul vas  „Titanic“. 
Nava a fost lansata la apa pe data de 28 mai 1942 sub numele de „Empire Strength“, fiind construita pentru Ministerul britanic al Transportului pet imp de razboi. Cea mai mare parte a navelor din aceasta serie au fost construite special pentru Ministerul de Razboi. Nava are 131 de metri lungime, 17 metri latime si 10 metri inaltime.  


loading...

Adauga un comentariu