Arte vizuale

Misterul pe care Jenica Tabacu l-a luat cu ea in mormant

Publicat: 23 dec. 2018
3

Jenica Tabacu, director al Muzeului Iulia Hasdeu”, din Campina, judetul Prahova, a fost gasita spanzurata in casa, vineri, familia alertand autoritatile.

Politia a deschis o ancheta ca sa descopere motivele pentru care femeia a decis sa isi puna capat zilelor.

De mai bine de 20 de ani femeia se ocupa de muzeul Iulia Hasdeu din Campina, a reusit sa il modernizeze, iar mii de turisti veneau sa il viziteze.

Jenica Tabacu era atat de pasionata de viata lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, incat in 2006 a devenit doctor magna cum laude in filologie cu tema ”Viata si activitatea lui Hasdeu, intre anii 1888-1907.

Directorul muzeului ”Iulia Hasdeu” din Campina a reusit sa afle secretele prin care Iulia Hasdeu reusea sa vorbeasca cu spiritul tatalui sau, Bogdan Petriceicu Hasdeu. Tabacu a prezentat intr-o editie a emisiunii ”Voi cu Voicu”, difuzata in februarie 2018, o mica parte din misterele pe care fabulosul castel din Campina le ascunde.

”Acest castel a fost construit intre anii 1894-1896, de Hasdeu, care asigura pe toata lumea ca planurile edificiului i-au fost inspirate de spiritul fiicei defuncte. Intr-adevar, in arhiva muzeului se conserva documente a acestei constructii, care nu mai pune semne de intrebare pentru cei care vin, dimpotriva e un loc care respira printr-o poveste fascinanta, aceea a comunicare intre tata si fiica. Aici te apropii de Dumnezeu”, spunea Tabacu.

Adauga un comentariu