Stiri si curiozitati

Misterul „Pesterii Bestiilor”! Desenele nu au fost realizate de oameni

Publicat: 04 mart. 2016
3

In Egipt a fost descoperita o pestera pe ai carei pereti sunt imprimate urmele unor aparente maini. Initial s-a crezut ca oamenii preistorici care au locuit aici au realizat desenele, dar studii recente contrazic aceasta teorie. Cel mai probabil, urmele nu apartin unor oameni, ci unor animale.

Conform Metro.co.uk, „Pestera Bestiilor” din Egipt, unde au fost descoperite desene misterioase sub forma unor amprente de maini, aduce la suprafata un nou mister. Cercetatoarea Emmanuelle Honoré de la Institutul de Cercetare Arheologica McDonald a afirmat ca urmele sunt prea mici pentru a apartine unor oameni.

Vezi si Britanicii au dezlegat misterul unui cod SECRET preistoric

Pestera are o vechime de 8.000 de ani si initial s-a crezut ca oamenii au fost aceia care au realizat urmele de pe pereti folosind ca sablon mainile copiilor. Cercetandu-se insa cu atentie, s-a constatat ca urmele sunt prea mici si au forme care nu ar fi avut cum sa apartina oamenilor.

Cercetatoarea este de parere ca oamenii preistorici au realizat urmele folosind ca sablon picioarele soparlelor sau chiar ale unor crocodili, avand in vedere ca degetele par mult mai lungi decat cele umane. Totusi, chiar daca se explica modul in care au fost realizate desenele, ramane sa ne intrebam de ce au facut acest lucru oamenii de atunci. Sa fi fost doar manifestarea primelor forme artistice?

Adauga un comentariu