Magazin

Mit demontat cu privire la sarcina. Iata de ce femeile gravide iau in greutate

Publicat: 25 apr. 2015
1

In timpul celor 9 luni de sarcina, dulciurile concentrate sunt cele mai periculoase alimente. Sunteti insarcinata si va e foame tot timpul? Hormonii de sarcina au efect de insulina. Asa apare nevoia de dulce. Cel mai periculos comportament, in cele noua luni, este folosirea excesiva a dulciurilor concentrate. Acestea deregleaza la maximum metabolismele.

In timpul sarcinii, activitatea pancresului endocrin creste, ceea ce inseamna ca si cantitatea de insulina este mare. Glicemia – zaharul din sange – este reglata de hormonul insulina. Cantitatea mare de insulina secretata inseamna glicemie scazuta in sange. Cu alte cuvinte, veti simti senzatia acuta de foame sau pofta de ceva dulce. Tototdata, majoritatea hormonilor de sarcina au si efect asemanator insulinei. Aceasta pentru ca organismul mamei sa transforme eficient hrana in energie pentru doua fiinte.

Doina Nitulescu, medic primar ginecolog: «Deci nu restrictionez pacienta, ci din contra, o sfatuiesc sa se alimenteze cu toate alimentele care au vitamine in ele: carne, oua, fructe, zarzavaturi, pe care le tolereaza.»
In timpul celor 9 luni, dulciurile mancate pentru ca vi s-a facut foame sunt cele care produc kilograme inutile mamei. Nu sarcina va ingrasa, ci alimentatia irationala. Kilogramele in plus au legatura cu hiper-tensiunea din sarcina, situatie care, in lipsa medicatiei, pune in pericol atat viata mamei, cat si a fatului.
Sursa: StirileProTV.ro

Adauga un comentariu