Magazin

Mit si adevar despre sex oral

Publicat: 12 apr. 2014
1

Despre sexul oral se spune adesea ca este o perversiune sexuala, idee destul de raspandita, mai ales in randul femeilor din Romania. In realitate, expresia „perversiune sexuala” a cam disparut si din limbajul sexologilor sau al psihiatrilor fiindca se refera prea mult la un cod moral arbitrar si e prea putin caracteristica unei patologii anume.

Sexul oral este un mijloc eficient de apropiere intr-un cuplu, dar obligatoriu, ambii parteneri trebuie sa respecte o igiena personala riguroasa. De-a lungul timpului, in jurul sexului oral s-au conturat o serie de mituri. Iata o lista a celor mai comune dintre ele.

1. „Sexul oral implica mai putine riscuri de a contacta o boala cu transmitere sexuala”
In realitate, sexul oral este la fel de riscant ca si sexul normal, iar prezervatul este singurul care te scapa de aceasta grija. De exemplu, riscul de a contacta virusul HIV este foarte ridicat atunci cand faci sex oral. De asemenea, sexul oral te predispune si altor boli cu transmitere sexuala, cum ar fi herpesul sau gonoreea, indiferent ca faci sau ca primesti sex oral.

2. „Daca ma spal pe dinti dupa sex oral, ma feresc de microbi”
Unele femei se spala pe dinti dupa ce fac sex oral, in ideea ca asa respecta reguli de igiena esentiale. Totusi, acest gest te supune de fapt mai multor riscuri. Iti poti cauza rani subtile in timpul perierii dintilor si gingiilor, care reprezinta o invitatie deschisa pentru eventualele bacterii doaândite in timpul sexului oral.

3. „Daca fac sex oral imi albesc dintii”
Un alt mit dezbatut de specialisti, inca neadevarat, este faptul ca sperma ar albi dintii. Exista teoria ca unele substante din lichidul seminal ar albi dintii, dar medici stomatologi nu au atestat teoria.

4. „Sexul oral este mai popular in randul tinerilor”
In realitate, sexul oral este cel mai popular in randul cuplurilor casatorite, nu in randul aventurilor de-o noapte sau al relatiilor aflate la inceput de drum.

5. „Barbatii nu se implica si sentimental cand fac sex oral”
De fapt, cercetatorii au demonstrat ca barbatii pun mult pret atat pe sexul oral primit, cat si pe cel oferit. Contrar aparentelor, nu te va considera o femeie usoara, daca ii faci acest cadou dupa cateva intalniri, dar s-ar putea sa nu iti intoarca gestul imediat. Multi barbati prefera sa faca sex oral doar atunci cand simt ca o iubesc pe femeia de langa ei.

Adauga un comentariu