Eveniment-Social

Miting si simpozion duminica la Iasi, la un sfert de secol de la Revolutie

Publicat: 12 dec. 2014
1

@ La 25 de ani de la manifestarile din 14 decembrie din Piata Unirii, primaria comemoreaza inceputul Revolutiei Romane

Municipalitatea ieseana, împreuna cu Asociata „14 Decembrie 1989”, va organiza duminica, în Sala Mare a Palatului Roznovanu, un simpozion cu ocazia celebrarii a 25 de ani de la Revolutie.
Manifestarile vor începe la ora 12.00. Simpozionul „Douazeci si cinci de ani de când Iasul, la 14 decembrie 1989, a dat semnalul începerii Revolutiei Române” va avea loc in intervalul 12.00 – 14.00.

„La manifestare si-au confirmat prezenta academicianul Alexandru Zub, istoricul Adrian Cioroianu, cercetatorul Constantin Corneanu – din partea Institutului Revolutiei Române din Decembrie 1989, deputatul Ion Hadârca – Parlamentul Republicii Moldova, scriitorul Cassian Maria Spiridon – presedintele Asociatiei „14 Decembrie 1989″. Din partea Guvernului României si-a confirmat prezenta Gelu Voican Voiculescu, ca reprezentant al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor. În cadrul simpozionului va avea loc si lansarea volumului ”14 Decembrie 1989, începutul Revolutiei Române”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Incepand cu ora 14.00, va avea loc si o manifestare in zona Palatului Culturii, avizul pentru aceasta manifestare fiind cerut de grupul de sustinatori din Iasi ai Monicai Macovei. „Între 2 si 16 noiembrie 2014, în România, s-a produs un miracol si anume  românii au desavârsit Revolutia Româna, prin Revolutia votului! Milioane de români, în majoritate tineri educati, s-au solidarizat, în strada si la urne cu compatriotii nostri, din diaspora, carora Guvernul neocomunist, incompetent si corupt al lui Victor Viorel Ponta le blocase dreptul la vot prin manevre administrative mizerabile, pe 2 noiembrie. La Bucuresti, la Cluj, la Timisoara, la Iasi si în alte mari orase s-a strigat: „Diaspora si cu noi/ Toti prezenti în turul doi!”, „Hai cu toti în turul doi/ Sa luam tara înapoi”, dar si „Jos comunismul!” si „Victor Ponta, nu fi trist/ Noi nu vrem un comunist!”, se arata in invitatia la mitingul sustinatorilor Monicai Macovei.

Adauga un comentariu