Eveniment-Social

Mitropolia Moldovei și Bucovinei pregătește Hramul Sfintei Parascheva la Iași. Prelații au făcut un anunț important pentru participanți

Publicat: 23 sept. 2021
Moment de la Hramul Sfintei Parascheva de la Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei
Mitropolia Moldovei și Bucovinei pregătește Hramul Sfintei Parascheva la Iași. Deja a fost făcut un anunț în atenția solicitanților de spații, respectiv Autorizații de vânzare a obiectelor de cult și a colportajului religios, cu prilejul Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva

Oficialii de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei pregătesc Hramul Sfintei Parascheva la Iași. Prelații au făcut un anunț important pentru credincioși. Acesta este în atenția solicitanților de spații, respectiv autorizații de vânzare a obiectelor de cult și a colportajului religios, cu prilejul sărbătorii religioase. Pe de altă parte, ținând seama de situația actuală generată de pandemia cu virusul COVID-19, Mitropolia precizează că există posibilitatea ca evenimentele/activitățile ce se vor desfășura în perioada 10 – 15 octombrie 2021 să se modifice în condițiile în care vor fi impuse noi restricții, fapt pentru care Arhiepiscopia Iașilor nu își asumă responsabilitatea

Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) pregătește intens Hramul Sfintei Parascheva la Iași. Oficialii Mitropoliei au făcut un anunț important pentru participanți. El este în atenția solicitanților de spații, respectiv Autorizații de vânzare a obiectelor de cult și a colportajului religios, cu prilejul sărbătorii religioase. Pe de altă parte, ținând seama de situația actuală generată de pandemia cu virusul COVID-19, Mitropolia precizează că există posibilitatea ca evenimentele/activitățile ce se vor desfășura în perioada 10 – 15 octombrie 2021 să se modifice în condițiile în care vor fi impuse noi restricții, fapt pentru care Arhiepiscopia Iașilor nu își asumă responsabilitatea.

Consiliul Eparhial Iași a hotărât ce categorii de persoane juridice să primească spații și autorizații de vânzare a obiectelor de cult

Având în vedere prevederile art. 2 din Legea nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult – Producerea sau valorificarea bunurilor prevăzute la art. 1 de către alte persoane, fizice sau juridice, decât cultele religioase se poate face numai cu autorizarea lor prealabilă. Totul fiind dat în condițiile stabilite de către fiecare cult în considerarea propriei sale exclusivități, prin temeiul nr. 12295/05.10.2016. Astfel, permanența Consiliului Eparhial Iași a hotărât ca, în perioada 10 – 15 octombrie 2021, doar o serie de categorii de persoane juridice să primească spații și Autorizații de vânzare a obiectelor de cult și a colportajului religios, cu prilejul Sărbătorii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva – 2021. Este vorba de Protopopiatele, mănăstirile, schiturile și parohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor. Nu se acordă Autorizații în cazul în care solicitanții nu sunt unități de cult și nu îndeplinesc condiția menționată la punctul de mai sus.

Documente necesare pentru obținerea spațiului și a autorizației de vânzare a obiectelor de cult și a colportajului religios cu ocazia Sărbătorii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva în anul 2021

MMB a publicat și lista cu documente necesare pentru obținerea spațiului și a Autorizației de vânzare a obiectelor de cult și a colportajului religios cu ocazia Sărbătorii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva în anul 2021. Printre acestea, cele mai importante sunt: consimțământ de prelucrare a datelor cu caracter personal (de la sediul Centrului Eparhial Iași), codul fiscal al unității de cult, cerere tip, Carte de Identitate solicitant, declarație pe propria răspundere (va fi întocmită de reprezentantul legal al unității de cult), împuternicire pentru alte persoane decât reprezentantul legal al unității de cult, pentru reprezentarea unității de cult în relația cu Arhiepiscopia Iașilor în vederea depunerii documentației pentru obținerea spațiului și a Autorizației de vânzare a obiectelor de cult și a colportajului religios, cartea de identitate a împuternicitului, împuternicire pentru vinderea de obiecte de cult și colportaj religios în numele și pentru unitatea de cult.

Depunerea dosarului ce conține documentația pentru obținerea spațiului și a Autorizației de vânzare se va face la Centrul Eparhial Iași – Sectorul Financiar (Corp C3, Camera nr. 2), începând cu data de 15.09.2021. Data limită de depunere a documentației este 30.09.2021, inclusiv. Ocuparea spațiilor, care sunt într-un număr limitat, se va face în funcție de data și numărul de înregistrare a dosarului complet la Registratura Centrului Eparhial Iași.

Comentarii
  • „Oficialii de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei pregătesc Hramul Sfintei Parascheva la Iași…..ținând seama de situația actuală generată de pandemia cu virusul COVID-19, Arhiepiscopia Iașilor nu își asumă responsabilitatea”. De inteles ca Mitropolia vrea doar sa nu mai vanda si altii obiecte de cult, ca va buluciti pe covid, este treaba voastra…..cuviosilor.

  • La mall, hipermarket e buluceala non-stop. Peste 2 zile e un congres cu 5000 de oameni, la interior. Astea nu te deranjeaza. Te deranjeaza un eveniment religios organizat la exterior.

  • Nu stiu daca la mall si hipermarket e ceva de pupat. Eu inteleg ca organizeaza dar nu-si asuma raspunderea. Daca e valul 4, daca e in crestere, daca se iau masuri, daca la ATI deja nu mai sunt locuri eu ce sa spun, ca sunt deranjat? S-au avem de-aface cu niste iresponsabili flamanzi, dar rau de tot.

  • Pe cerșetorii în sutana i-a durut mereu în pl de oamenii de rad. Ei trebuie sa își umple buzunarele cu bani și la restul multa mUE. Asta e biserica, când pleci de la.ei ești și f#t#t și cu banii luați, dar ești „cu sufletul curat”, de parca era murdar când te-ai dus și l-au spălat ei cu Arieș. Cea mai mare înșelătorie din toate timpurile.

Adauga un comentariu