Eveniment-Social

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, invitat la Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane derulat in insula Creta

Publicat: 08 iun. 2016
1

Inaltpreasfintitul (IPS) Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, este unul dintre invitatii la Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), programat in insula Creta – Grecia.

Citeste si: Aventura pe mare a IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei – FOTO

„Sfântul Sinod îndeamna clerul, monahii si credinciosii mireni sa sporeasca rugaciunea pentru ca participantii la lucrarile Sfântului si Marelui Sinod din Creta, programat in Grecia intre 16 si 27 iunie 2016, sa exprime credinta Bisericii celei Una, Sfânta, Soborniceasca si Apostoleasca si sa promoveze comuniunea liturgica si cooperarea frateasca pentru misiunea ortodoxa în lumea de azi”, anunta Patriarhia Româna.

Citeste si: Moment religios special organizat de IPS Teofan

De reamintit ca, deja, la inceputul acestei saptamani, Sfântul Sinod al BOR s-a reunit sub presedintia patriarhului Daniel. Printre hotarârile luate de ierarhii Sfântului Sinod se numara: canonizarea mitropolitului Iacob Putneanul al Moldovei (1750-1760), cu ziua de sarbatorire la 15 mai, si a cuviosilor Sila, Paisie si Natan de la Manastirea Sihastria Putnei, cu ziua de sarbatorire la 16 mai, identificarea unor noi modalitati de sustinere a familiei, a tinerilor si a comunitatilor parohiale sarace. De asemenea, Sinodul a aprobat initierea traducerii în limbile engleza, franceza, germana, italiana si spaniola a slujbei Sfântului Botez si a Sfintei Cununii, în principal în folosul misiunii comunitatilor ortodoxe române din afara granitelor tarii si organizarea unei parohii ortodoxe ucrainene la Bucuresti. 
 

Comentarii
Adauga un comentariu