Magazin

Mitul „necuratiei femeii” a fost DESFIINTAT de un preot

Publicat: 01 sept. 2014
1
Desi suntem in 2014, in majoritatea bisericilor este interzis accesul femeilor lauze sau care sunt la menstruatie. Un preot desfiinteaza insa acest mit al „necuratiei”.
Intr-un articol postat pe site-ul crestinortodox.ro un preot lamureste problema „necuratiei femeilor”.
„Daca femeia moare la nastere, noi o consideram sfanta, ca una ce si-a dat viata pentru a aduce un om nou in lume, dar daca ea ramane in viata, noi indraznim sa o numim „necurata” timp de 40 de zile. Saraca femeie! Oare ce-i mai bine pentru ea? 

Citeste si: Un preot si-a ATACAT un enorias in plina strada

(…) Unii slujitori ai bisericii noastre, spun ca cei ce permit femeilor intrarea in biserica in perioada ciclului menstrual incalca si desfiinteaza textul biblic de la Levitic 15, care vorbeste foarte clar despre interdictiile in cazul lor”, se arata in textul citat.
Preotul vine cu contraargumente, citate din Vechiul Testament, in care se arata clar ca femeilor nu le este interzis accesul in biserica, indiferent ca sunt lauze sau sunt la menstruatie.
„In orice perioada a lunii, inclusiv in perioada ciclului lunar, femeia poate intra in biserica si participa la toate slujbele. In biserica primara nu se permitea prezenta la Liturghie din lipsa unor masuri adecvate de igiena, sangele menstrual putea curge chiar in biserica. Pe de alta parte, de cateva decenii bune s-au inventat masuri igienice care practic exclud patarea bisericii de sange. Toata lumea civilizata poarta chiloti (ceea ce nu se intampla nici macar la inceput sec. XX), iar mai nou, s-au inventat si absorbantele pentru femei”, este concluzia preotului.
Adauga un comentariu