Mitul racelii rezista si in secolul 21

Publicat: 01 apr. 2010

Lumea e plina de traditii bizare, multe dintre ele sunt acum parte a istoriei diverselor popoare.

Cand esti racit, trebuie sa transpiri

Din pacate singurul efect obtinut este o ameliorare a simptomelor. Transpiratia nu trateaza raceala.

Pericolele vaccinurilor antigripale

Multe persoane cred ca te poti îmbolnavi de gripa de la vaccinul antigripal. Vaccinul nu contine virusul în integralitatea sa, ca atare nu ne putem înbolnavi de gripa de la vaccin.

Sistemul imunitar slabit

Un sistem imunitar slabit nu creste riscul de a ne îmbolnavi de gripa. Gradul de predispunere la îmbolnavire este acelasi atat la oamenii sanatosi, cat si la cei cu un sistem imunitar slabit.

Vitamina C

Ingerarea vitaminei C si a zincului în cantitati mari nu ne vindeca de raceala. Desi e bine sa luam vitamine, aceastea nu au efect asupra virusului, care trebuie tratat cu medicatie adecvata.

Iarna

Mit: Cele mai multe persoane racesc iarna. Realitate: Cele mai multe persoane racesc primavara sau toamna. Virusul e mai putin activ iarna.

Laptele este contraindicat

Multe persoane considera ca este contraindicat consumul de lapte daca esti racit, pentru ca laptele favorizeaza acumulare mucozitatilor. Acest lucru este fals, puteti consuma cat lapte doriti.

Raceala se ia prin sarut

Adevarul este ca pe buze si în cavitatea bucala exista o cantitate prea mica de virus. Mucoasa nazala este mai de temut. E mai periculos sa stam în preajma unei persoane care stranuta.

Frigul ne îmbolnaveste

Nu racim din cauza temperaturilor scazute. Racim daca intram în contact cu virusul chiar daca este foarte cald afara.

Simptomele racelii nu trebuie tratate

Multe persoane cred ca simptomele unei raceli sunt cele care ne ajuta sa ne facem bine mai repede si, ca atare, nu trebuie tratate cu medicamente. Adevarul este ca simptomele nu afecteaza în niciun fel durata bolii, ci doar împrastie virusul.

sursa: realitatea.netloading...

Adauga un comentariu