Sfatul medicului

Mituri demontate despre ceaiul verde

Publicat: 01 sept. 2014
Femeile insarcinate nu au voie sa bea ceai verde
Ba da, femeile insarcinate au voie sa bea ceai verde. Pentru ca ceaiul contine cofeina nu au voie sa bea mai mult de 200 mg de cofeina pe zi. Este recomandat ca acestea sa bea macar un pahar de ceai verde pe zi, deoarece contine foarte multi antioxidanti.
Provenienta ceaiului verde
In America de Nord, acest tip de ceai este asociat cu China, Japonia si tarile asiatice. Desi ceaiul este originar din China, alte popoare l-au adoptat si-l prepara in moduri diferite. De exemplu, marocanii prefera ceaiul verde cu putin lapte si prajiturele.
Te ajuta sa slabesti
Parerile sunt impartite. Cercetatorii europeni spun ca studiile lor le arata ca ceaiul verde si ceaiul negru ajuta la slabit. Asiaticii insa nu puncteaza deloc acest beneficu al ceaiului verde, oare de ce ?
Ceai verde vs ceai negru
Desi putina lume stie, ceaiul verde cat si cel negru este extras din aceeasi planta (Camellia Sinensis). Culoarea este data insa de felul in care aceasta planta este procesata.
Ceaiul negru are mai multa cofeina
Total gresit. Ceaiul poate avea mai multa cofeina doar daca planta din care a fost extras era tanara, scrie femeia.ro. Culoare nu are nicio relevanta in acest caz.
Ceai verde vs sanatate

Ceaiul este evident o bautura sanatoasa, fie ca este verde, negru sau portocaliu. Ceaiul verde nu detine nimic magic in el dar ajuta mult. Cat despre arderea grasimilor, trebuie sa stii ca daca ai mancat o masa cu 4000 de calorii, o cana de ceai nu te va ajuta la nimic. loading...

Adauga un comentariu