Magazin

Mituri despre par combatute de specialisti

Publicat: 28 sept. 2010
1

Pentru a avea un păr frumos, noi, femeile, încercăm tot felul de produse şi tratamente. Uneori, ascultăm de sfaturile prietenelor sau ţinem cont de anumite „secrete” ce se dovedesc a fi doar nişte mituri ce nu fac altceva decat să ne strice părul. Aceste legende au apărul de-a lungul timpului şi multe dintre ele sunt folosite fără a fi verificate. Insă, părul fiecărei femei reacţionează diferit la anumite tratamente şi nu putem generaliza. Iată cateva dintre cele mai cunoscute mituri despre îngrijirea părului şi contraargumentele specialiştilor la aceste „sfaturi” nu tocmai benefice pentru frumuseţea părului nostru.

Spalatul zilnic, usuca podoaba capilara

Multe femei se spală pe cap doar o dată pe săptămană, spunand că dacă ar face asta asta mai des, părul lor se usucă. Nu este adevărat. Şamponul poate usca părul dacă nu este cel potrivit tipului de păr. In schimb, părul gras trebuie spălat cat mai des, pentru a elimina excesul de ulei. Dacă părul este uscat, după spălare, trebuie aplicat puţin balsam hidratant. Poate fi spălat zilnic, dacă este nevoie, dar cu condiţia să se utilizeze un şampon special pentru acest tip de păr.

Tunsorile dese duc la cresterea rapida a parului

Scopul tunsului este să îndepărteze părţile încalcite şi varfurile despicate, să dea părului un aspect sănătos şi frumos. Tunsul nu face părul să crească mai repede. Creşterea părului este determinată de construcţia genetică a fiecărei persoane în parte şi de alimentaţie. Unele tipuri de păr cresc mai repede decat altele. Un mic secret ar fi că părul creşte mai repede dacă se consumă alimente bogate în proteine.

Parul devine „imun” la produsele folosite perioade indelungate

Unele femei îşi schimbă periodic produse de îngrijire pentru păr, pentru că sunt convinse că după un timp, nu mai sunt eficiente. Este total neadevărat. Părul nu dezvoltă „imunitate”. Ceea ce se întamplă, de fapt, este că în timp, se acumulează foarte mult produs de îngrijire în păr şi trebuie spălat. Pentru a evita acest lucru, specialiştii recomandă folosirea unui şampon ce curăţă resturile de produse cosmetice rămase prin păr.

Pieptanatul des duce la pierderea parului

Părul trebuie pieptănat pentru a-l descurca şi pentru a-i da un aspect îngrijit. E adevărat că dacă stăm toată ziua cu peria prin el, el produce mai mult ulei. Dacă nu folosim o perie de calitate, scalpul poate fi afectat. Periatul agresiv duce la ruperea părului şi varfuri despicate, dar nu la pierderea părului.

Adauga un comentariu