Mituri despre prevenirea sarcinii

Publicat: 17 mai 2010

Exista numeroase convingeri despre sarcina si cum poate fi aceasta controlata, de obicei transmise de adolescenti. Acestia reprezinta si grupul in cadrul caruia apar probabil cele mai multe sarcini nedorite. Sa aruncam o privire la cele mai comune mituri despre prevenirea sarcinii.

Nu pot ramane insarcinata daca fac dragoste in picioare
La fel ca in orice alta pozitie, poti concepe un copil. Sperma continua sa inoate spre uter dupa ejacularea partenerului tau, chiar daca esti in picioare. Desi se poate scurge din vagin dupa cateva minute, asta nu inseamna ca nu a ajuns in uter.

Este pentru prima data, asa ca nu pot ramane insarcinata
Aceasta declaratie este cat se poate de departe de adevar. Daca o faci o data este suficient, indiferent ca e prima data, asa ca nu fi naiva atunci cand prietenii iti spun ca nu s-a intamplat nimic cand au facut-o prima data.

Sunt in siguranta in timpul menstruatiei
Nu este adevarat din nou. Daca ciclul tau menstrual este scurt, adica de 21-24 de zile, este posibil ca ovulatia sa apara in timp ce inca sangerezi.

Nu pot ramane insarcinata pentru ca nu am menstruatie
Multi tineri cred in acest mit si astfel risca sa conceapa un copil – poti ramane insarcinata in ciuda faptului ca nu ai avut niciodata menstruatie.

Dupa actul sexual ma spal bine
Imediat dupa ejaculare, sperma inoata foarte repede spre uter. Cu alte cuvinte, pana in momentul in care te speli, este deja prea tarziu.

Pot ramane insarcinata numai daca ejaculeaza in mine
Poti ramane insarcinata daca partenerul tau ejaculeaza oriunde in preajma vaginului. Sperma poate circula inspre vagin, fapt al carui rezultat nu este decat sarcina.

sursa: sexgen.roloading...

Adauga un comentariu