Actualitate

Mituri false din bucatarie. Nu mai tine cont de aceste sfaturi cand gatesti

Publicat: 28 feb. 2020

Mituri false din bucătărie. Am verificat câteva sfaturi pe care, poate, le foloseşti şi tu când găteşti. Dar unele dintre ele nu sunt deloc eficiente. Sunt doar mituri false pe care ar fi bine să le uiţi.

Microundele distrug nutrienţii din mâncare

Cuptorul cu microunde a devenit foarte util şi răspândit. Astfel, a adunat o mulţime de sfaturi, trucuri şi reţete special concepute pentru el. Dar multă lume are impresia că microundele nu sunt bune pentru că distrug substanţele nutritive din hrană. În realitate, mâncarea este supusă unei temperaturi ridicate pentru scurt timp, în comparaţie cu plita sau cuptorul pe gaz. Astfel, se distrug mai puţine vitamine şi mai puţini nutrienţi decât în cuptoarele clasice.

Mituri false din bucătărie. Clăteşte pastele după ce le fierbi

Multă vreme ai ţinut cont de acest sfat, dar când găteşti paste este foarte importantă şi apa în care le-ai fiert. Nu folosi o cantitate mare de apă şi nu le fierbe până când se înmoaie de tot. Fierbe-le al dente şi apoi lasă-le să absoarbă apă timp de un minut, acoperite cu un capac. La final, nu le mai clăti cu apă rece, pentru că sosul nu se va mai prinde de paste şi nu vor mai fi la fel de gustoase.

Friptura bine făcută este mai sănătoasă

Acesta este unul din altele mituri false din bucătărie. Multe gospodine cred că atunci când găteşti carnea foarte bine şi friptura este bine pătrunsa, toate bacteriile au fost distruse. Dar friptura bine făcută se usucă, devine tare şi îşi pierde sucurile proprii delicioase. Pentru a distruge bacteriile periculoase este nevoie doar de o temperatură de 65 de grade Celsius. Friptura trebuie să rămână suculenta la interior, moale şi aromata, chiar dacă are o crustă crocantă.

Mituri false din bucătărie. Sarea face apa să fiarbă mai repede

Nimic mai fals! Nu e nevoie să pui sare în apă pentru a fierbe mai repede. Sarea nu face decât să îi schimbe gustul, dar nu are puterea de a grăbi procesul de fierbere.

Sucul roşu care se scurge din carne e sânge?

În niciun caz! În orice abator şi în orice măcelărie, carnea este bine curăţată de sânge. Ceea ce se mai scurge din carnea proaspătă şi are culoarea roşie nu este sânge, ci mioglobină. Iar aceasta este o proteină specifică ţesuturilor şi cărnurilor de vită sau de porc. Aceasta curge în cantitate mai mare când carnea se încălzeşte în tigaie.loading...

Adauga un comentariu