Arte vizuale

Mituri legate de creativitate

Publicat: 09 mai 2013
Aproape oricine considera ca a fi creativ reprezinta una dintre cele mai importante calitati, insa exista si persoane care au pareri diferite referitoare la creativitate si rolul important pe care aceasta il are in viata fiecaruia.
Iata cateva exemple de mituri legate de creativitate: 
Creativitatea este un dar pe care doar cativa il poseda! Acesta este cel mai des intalnit mit despre creativitate. Aceasta afirmatie este total falsa, deoarece creativitatea este innascuta si incepe sa se manifeste inca de la o varsta frageda. Incercati sa va amintiti momentele din copilarie cand desenati, pictati sau realizati diferite figurine. Ei bine, aceasta este creativitate. Este adevarat ca unele persoane sunt mai creative decat altele si au activitati care le dezvolta spiritul creativ. Daca sunteti de parere ca nu sunteti o persoana creativa, incercati un test de creativitate si veti observa ca v-ati inselat.
Creativitate inseamna talent! Categoric o afirmatie eronata. Talentul poate fi innascut sau dobandit, pe cand creativitatea este doar innascuta. Creativitatea nu presupune talent, ci presupune mai mult perseverenta, studiu si dobandirea unor cunostinte. Cu cat o persoana detine abilitatile si cunostintele necesare referitoare la un anumit domeniu, cu atat spiritul creativ se dezvolta.
Creativitatea este innascuta si daca nu se dezvolta in copilarie se pierde! Acesta este un alt mit referitor la creativitate pe care il intalnim destul de des. Este adevarat faptul ca creativitatea este innascuta insa nu se pierde daca nu este dezvoltata in copilarie. Este adevarat si faptul ca multi parinti ignora acest aspect important din viata copiiilor lor, indrumandu-i catre activitati nu tocmai… creative. Cu toate acestea, creativitatea poate fi dezvoltata la orice varsta, bineinteles prin metode diferite. Tot ce trebuie sa faceti este sa doriti sa va recastigati spiritul creativ.

sursa:dli.ro loading...

Adauga un comentariu